Ελεύθερο ή δεσμοδοτημένο εμπόριο; Τι από τα δύο υπάρχει σήμερα;

Το ελεύθερο εμπόριο έχει τον ορισμό του πότε ο καθένας μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει ό, τι είναι ή καθίσταται απαραίτητο με τόσο χαμηλό κόστος όσο είναι εφικτό. Το εμπόριο καπνικών ειδών δεν διατελείται πλέον ως ελεύθερο σήμερα ούτε τα σχετικά ηλεκτρονικά μέσα ενέχουν ελεύθερο εμπόριο ούτε το εμπόριο πλαστικών σκευασμάτων:

  1. Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων F.D.A. πρέπει να εγκρίνει κάθε νέο προϊόν καπνού πριν εισαχθεί στην αμερικανική αγορά του. Αυτό δεν συνιστά γεγονός συμβατό με το ελεύθερο εμπόριο, διότι διαφορετικά το νέο προϊόν καπνού θα κυκλοφορούσε με βάση την αποτελεσικότητά του, δηλαδή, για να προσελκύσει πελάτες και γενικά να επιτύχει στην επιδίωξη της δημιουργίας εσόδων και κερδών. Ως αποτέλεσμα του καθορισμού του F.D.A. υπεύθυνου για τα προϊόντα καπνού στην αμερικανική αγορά αντί του νόμου και εκείνων που αποφασίζουν για αυτό το 2009 η αμερικανική αγορά καπνού δεν έχει ελεύθερο εμπόριο, αλλά αυτό διατελεί υπό όρους.
  2. Το πλαστικό εμπόριο ούτε είναι ελεύθερο στις μέρες μας. Η απαίτηση ότι όλα τα καλαμάκια πρέπει να είναι καλαμάκια χαρτονιού και ότι κανένα πλαστικό καλαμάκι δεν μπορεί πλέον να πωλείται ή να χορηγείται με στην αγορά δεν είναι αυτό που ονομάζεται ελεύθερο αλλά περιορισμένο εμπόριο. Όλα τα πλαστικά προϊόντα που υπάρχουν είναι χρήσιμα και λειτουργικά και περιλαμβάνουν τα καλαμάκια και τα σκεύη μιας χρήσης και τις πλαστικές σακούλες πολυαιθυλενίου, ενώ οι άνθρωποι θα πρέπει να βλέπουν τον εαυτό τους ως μέρος του οικοσυστήματος και όχι πάνω από αυτό για το θέμα της υποβολής των αναγκών τους στην υδρόβια πανίδα που υποφέρει από τα απόβλητά μας. Οι κατάλληλες λύσεις σε ένα πρόβλημα δεν είναι αυτές που το εξαφανίζουν αντί για να εφευρίσκουν δημιουργικά τη λύση του. Έτσι, το πλαστικό εμπόριο είναι μερικώς ελεύθερο για ορισμένα πράγματα που δεν είναι πλήρως για όλα όσα μπορούν να επινοηθούν και να χρησιμοποιηθούν παραγωγικά.
  3. Το εμπόριο καπνού δεν είναι ούτε ελεύθερο σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου θα κοστίσει δυσανάλο τιμή για να αποκτηθεί ή είναι τυλιγμένο σε ατυποποίτες συσκευασίες που πηγαίνουν εμφανώς παράλληλα στα με το περιεχόμενο απαρτίζοντας το προϊόν. Εάν τιμολογείται δυσανάλογα με την αξία του, το κόστος δεν είναι τόσο χαμηλό όσο μπορεί να είναι σε κάθε περίπτωση από γεγονός για να χαρακτηρίσει τις ελεύθερες συναλλαγές του. Ενώ όταν το περιτύλιγμα τσιγάρων δεν είναι κατάλληλα τυποποιημένο για την εμπόρευσή τους, η διαδικασία παραγωγής εξακολουθεί να είναι ελλιπής και το δικαίωμα διατήρησης των καρπών της εργασίας από όσους την καταβάλλουν δεν τηρείται από το κράτος ή νομοθέτες. Οι αυτοί εμπορίου είναι περιορισμένοι.
  4. Το ηλεκτρονικό εμπόριο τσιγάρων έχει μεγάλη ζήτηση για την υποδούλωση των κυβερνητικών κανονισμών και για την εξουσία σχεδόν κάθε είδους που γίνεται εμφανές. Ο Π.Ο.Υ. επιμένει να νοθεύσει το ελεύθερο εμπόριό τους και να περιορίσει τη χρήση τους και παράπλευρα είδη τους απαγορεύονται σε οποιαδήποτε από μερικές χώρες, αν και ωφελεί συγκριτικά την υγεία του χρήστη τους. Επεξηγηματικά, στην Ιαπωνία τα ηλεκτρονικά τσιγάρα απαγορεύονται και επιτρέπεται μόνο ο καπνός της θέρμανσης, ενώ στην Ινδία και στην Αυστραλία απαγορεύτηκαν και τα δύο είδη.

Συμπερασματικά οι άνθρωποι και το εμπόριο του οποίου έχουν την ανάγκη δεν είναι ελεύθερα να αναπτυχθούν και να συμπεριφέρονται υπό τις παρούσες συνθήκες. Το εμπόριο περιοχής μέρους ανάλογα με τους παραπάνω παράγοντες είναι επιπλέον περιορισμένο. Αυτό πρέπει να δηλώνεται, να προωθείται και να συζητείται από την απoδέσμευση του ελεύθερου εμπορίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.