Αντισυνταγματικές κήρυξε τις ντιρεκτίβες Ε.Ε. αποτελώντας νόμο στην Πολωνία το Βαρσοβικό δικαστήριο

Εντείνεται η Πολωνευρωπαϊκή υπονόμευση – Η Ε.Ε. εμμένει στην άσκηση πολιτικής εξουσίας

Αντισυνταγματικό χαρακτήρησε τμήμα της Κοινοτικής νομοθεσίας της Ευρώπης το ανώτατο δικαστήριο της Πολωνίας, το Δικαστήριο της Βαρσοβίας, καθώς η χώρα ανέρχεται από το κομμουνιστικό πολίτευμα εγκαθιδρύοντας θεσμοθετημένες ελευθερίες για την δύση όπως την ανεξαρτησία του τύπου και αυτήν της δικαστικής εξουσίας με τα οποία σημειώθηκαν δραστικές παρεμβολές από τον διεθνή οργανισμό με τα εσωτερικά ζητήματα της χώρας.

Το Δικαστήριο της Βαρσοβίας εξέδωσε την απόφασή του επί του ερωτήματος του πρωθυπουργού της χώρας Ματέους Μοραβιέκι για το εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δια των θεσμικών οργάνων της μπορεί να εμποδίσει την αναδιοργάνωση της δικαστικής εξουσίας στην Πολωνία πάνω στο οποίο κήρυξε αντισυνταγματική την κοινοτική νομοθεσία τμηματικά ως δίκαιο απαρτιζόμενο από τις κοινοτικές οδηγίες.

«Η συνθήκη της είναι υποταγμένη στο στο Πολωνικό νομικό σύστημα … και, όπως και κάθε μέρος του πολωνικού νομικού συστήματος, πρέπει να συμμορφώνεται με το σύνταγμα.» δήλωσε η δικαστής Μπαρτλόμιβετς Σοτσάνσκι την περασμένη Πέμπτη.

«Στην Πολωνία η υψηλότερη νομική πράξη είναι το και όλοι οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί που ισχύουν στην Πολωνία … πρέπει να συμμορφώνονται με το Σύνταγμα Αυτό ισχύει και για τη δικαστική εξουσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει τίποτα να πει εδώ.» δήλωσε μετά την ο Ζαροσλάβ Καζίνσκι αρχηγός του Πολωνικού κυβερνώντος κόμματος.

Η τροπή των εξελίξεων πάνω στην πολωνευρωπαϊκή υπονόμευση που ασκείται από την Ε.Ε. κάνει πολλούς να διαβλέπουν την διεξαγωγή παρόμοιου δημοψηφίσματος με της Μεγάλης Βρετανίας και το ενδεχόμενο για την εξαγωγή της Πολωνίας από την Ε.Ε. Η ίδια και θεσμικά όργανά της κατηγόρησε την Πολωνική κυβέρνηση για κατάρριψη της κυριαρχίας του νόμου. Μάλιστα το ειδησεογραφικό δίκτυο Euro News χαρακτήρισε με τίτλο του ότι το δικαστήριο αποφάνθηκε πως το της χώρας υπερτερεί από τον κοινοτικό νόμο. Σάλος επικράτησε στις Βρυξέλλες όπως έξω από τα δικαστήρια από οπαδούς της ενωμένης Ευρώπης κατά την αναγγελία της απόφασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.