ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

kitisΓράφει ο Κώστας Κήτης

Ελεύθερο είναι πια το κάπνισμα, μετά από την χώρα μας, και στην Ρουμανία σε καφενεία και σε κέντρα διασκέδασης, μετά από έφφεση που κατέθεσε γερουσιαστών στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας σχετικά με την ψήφιση του απαγορευτικού νόμου τον περασμένο Μάρτιο.

Το κάπνισμα στην Ρουμανία προορίζονταν να επιτρέπεται μόνο στα σωφρονιστικά ιδρύματα και τις υψίστης ασφαλείας, και σε ειδικά διαμορφωμένες για τον σκοπό αίθουσες στα αεροδρόμια, όσον αφορά τους κλειστούς χώρους. Τώρα πλέον, μετά την συνταγματική αναθεώρηση του νόμου, μπορεί κανείς να καπνίσει ελεύθερα σε όποιον χώρο περιβάλλεται από δύο τοίχους ή είναι εν μέρει εξωτερικός, κάνοντας έτσι την ζωή των Ρουμάνων πιο εύκολη και πιο λογική. Επίσης, και σε σχετικά περιβάλλοντα όπως καφενεία και καφετερίες, και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ανυποδοχής εντός ή εκτός αυτών. Όπως είπε ένας από τους γερουσιαστές που εισηγήθηκε την αναθεώρηση του σχετικού νόμου, το να μην επιτρέπεται το κάπνισμα σε παρόμοιους χώρους “είναι λίγο πολύ”.

Υπήρξαν λεγομένως περιστάσεις κατά τις οποίες πελάτες ξενοδοχείων εξέρχονταν των εγκαταστάσεων για να καπνίσουν, και ‘εξαφανίζονταν’ ξεχνώντας να πληρώσουν.

Σημειώνεται ότι στην χώρα μας το κάπνισμα επιτρέπεται στις εστίες τυχερών παιχνιδιών συμπεριλαμβανομένων των σταθμών Προ-Πο και Λόττο, και στα καταστήματα σχετικά με την διασκέδαση, κάτω από ειδικό φορολογικό καθεστώς από τον Μάρτιο του 2014.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.