Ενθαρρύνεται στην Αγγλία η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων ακόμα και στα νοσοκομεία

Τηρώντας θετική αντιμετώπιση απέναντι στην διάδοσή τους και ευνοώντας την εξάπλωση των ηλεκτρονικών τσιγάρων από πέρυσι και με την δυνατότητα να επιτρέπεται η χρήση τους στους κλειστούς χώρους μετά από την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η κρατική υπηρεσία της Αγγλίας Public Health England (PHE) προέβη σε δήλωση με την οποία ενθαρρύνει την χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων και στα παροτρύνοντας και την συνταγή τους στους ασθενείς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της «Η PHE πιστεύει πως υπάρχουν αυταπόδεικτες ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες τα ηλεκτρονικά τσιγάρα πρέπει να είναι προσβάσιμα στους ασθενείς από την υγεία. Ώστε να απαλλαγούν από το κάπνισμα τα θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με τις αντίστοιχες θεραπείες για την νικοτίνη υπάρχουν στα καταστήματά τους, ότι οι πολιτικές της χρήσης τους ενθαρρύνουν την του τσιγάρου, ότι τα υπόστεγα για το κάπνισμα θα μετακινηθούν και ότι το προσωπικό τους θα ενθαρρύνει την διακοπή του καπνίσματος για τους ασθενείς».

Η Βρετανική ένωση καπνιστών FOREST ανακοίνωσε σχετικά με τα παραπάνω ότι «Καλωσορίζουμε την υποστήριξη της PHE για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, όμως περαιτέρω απόπειρες να μετακινηθούν τα εξωτερικά υπόστεγα για τους καπνιστές και να απαγορευτεί το κάπνισμα στα θα συναντήσουν την αντίστασή μας. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι καλά για ορισμένους καπνιστές που θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα αλλά δεν γίνεται να εξαναγκάζονται να στραφούν προς αυτά παρά την θέλησή τους. Αψηφώντας τους κινδύνους για την υγεία πολλοί καπνίζουν διότι το απολαμβάνουν».

Η FOREST κατέληξε λέγοντας «Η δικαίωση της επιλογής στο ηλεκτρονικό δια μέσω της υπό-στέρησης του καπνίσματος την ώρα που υπάρχει η αληθινή ανάγκη για τον καθένα θα ήταν απάνθρωπη. Η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου αποτελεί την επιτυχία του καταναλωτισμού. Το πρόβλημα με την προσέγγιση της PHE είναι ότι μπορεί τα ηλεκτρονικά τσιγάρα να καταστούν ακόμα μια μέθοδος κατάπαυσης σαν και τις υπόλοιπες θεραπείες οπότε και να χάσουν σχεδόν σίγουρα την έλξη τους για τους καπνιστές που διαθέτουν την ανεξαρτησία του πνεύματος και δεν επιθυμούν την υπαγόρευση της συμπεριφοράς τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.