Επεξεργαστές «Καλαμάτα» ετοιμάζει η Apple εγκαταλείποντας την Intel

Δικούς της επεξεργαστές για τα Mac φέρεται να σχεδιάζει η Apple σύμφωνα με δημοσίευμα του το οποίο ισχυρίζεται ότι ο κολοσσός της Silicon Valley θα έχει σπάσει την με την Intel μέχρι και το 2020.

Η της Apple σύμφωνα με τα διεθνή δημοσιεύματα κι άγνωστο το γιατί φέρει την κωδική ονομασία… «Καλαμάτα» (kalamata) και αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να κατασκευάζει με παρόμοιο τρόπο όλες τις «ηλεκτρονικές της συσκευές, υπολογιστές Mac, iPhones και iPads ώστε να είναι ακόμα πιο συμβατές μεταξύ τους»!

Η εταιρεία σχεδιάζει ήδη τα δικά της τσιπ, A-series, τα οποία χρησιμοποιεί σε iPhones και iPads.

Ωστόσο τα σχέδια για τους επεξεργαστές των Mac βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και η μετάβαση από αυτούς της Intel στα δικά της προϊόντα θα χρειαστεί να γίνει σταδιακά και με προσοχή, αρχής γενομένης από την πρωτοβουλία «Marzipan» για iOS 12 και mac OS 10.14 η οποία θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν μια ενιαία εφαρμογή που θα μπορεί να τρέχει και σε iOS και macOS.

Εάν τα σχέδια αυτά υλοποιηθούν θα δώσουν στην εταιρεία μια πρόσθετη ελευθερία σχετικά με τη δημιουργία και παρουσίαση νέων προϊόντων αφού η Apple δεν θα είναι αναγκασμένη να περιμένει πότε η Intel θα κυκλοφορήσει τους νέους της επεξεργαστές για να προχωρήσει στην ενσωμάτωση νέων χαρακτηριστικών στα μοντέλα της. Κατά συνέπεια αυτό θα επέτρεπε στην εταιρεία με έδρα το Coopertino της να διαφοροποιείται ταχύτερα από τον ανταγωνισμό. Με την αλλαγή αυτή η Apple θα γινόταν και ο μοναδικός κατασκευαστής ηλεκτρονικών υπολογιστών που θα χρησιμοποιούσε επεξεργαστές που παράγει η ίδια αφού τόσο η Dell Technologies Inc. όσο και οι HP Inc., Lenovo Group Ltd. και Asustek Computer Inc. χρησιμοποιούν τσιπ της Intel.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς οι επεξεργαστές που θα κατασκευάζει η ίδια θα μπορούσαν να δημιουργήσουν υπολογιστικά συστήματα με καλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας, όπως έχει συμβεί με τα iPads που χρησιμοποιούν πλέον επεξεργαστές της Apple.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Apple έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί τους προσαρμοσμένους επεξεργαστές Τ-1 και Τ-2 στα MacBook Pro και iMac Pro ενώ φήμες αναφέρουν πως σχεδιάζει να ενσωματώσει προσαρμοσμένους συν-επεξεργαστές στα Mac που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος. Προηγούμενες φήμες ανέφεραν ότι η εταιρεία προωθεί αντίστοιχες λύσεις και εξετάζει νέες ώστε να μειώσει την εξάρτησή της από την Intel αλλά κι από την Qualcomm.

Μια ενδεχόμενη απομάκρυνση της Apple από την Intel θα είχε σημαντικό αντίκτυπο στην δεύτερη αφού η Apple εισφέρει περί το 5% των ετήσιων εσόδων της Intel. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Intel σημειώνει μεγάλη πτώση μετά την είδηση αυτή κατακρημνίζοντας ακόμα περισσότερο τους ήδη κινούμενους πτωτικά αμερικανικούς δείκτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.