Οι ρυθμοί εξέλιξης της αυτοματοποίησης είναι ραγδαίοι σε σχέση με την εργασία και τον ανθρώπινο παράγοντα

Πέρασε μισός σχεδόν χρόνος από την αρχική έκφραση της κοινής γνώμης για την ψηφιακή αυτοματοποίηση της βιομηχανικής παραγωγής και των διαδικασιών με προγραμματισμένα ακόμα και σκεπτόμενα ρομπότ σχετικά με τις θέσεις εργασίας και οι πρώτες ανησυχίες του κοινού για τις δουλειές που θα χάνονταν μετατρέπονται τώρα σε πραγματικότητα τουλάχιστον στην Μεγάλη Βρετανία και σε ορισμένες επαρχιακές και βιομηχανικές περιοχές της.

Άλλα παραδείγματα της εφαρμογής έντονης ψηφιακής ή ρομποτικής αυτοματοποίησης εκτός από τον παραγωγικό τομέα και την κάθε σχεδόν βιομηχανία αποτελούν και η παραγγελία Ταξί όπως και η λειτουργία των επιχειρήσεων ταξινόμησης και διανομής δεμάτων κατά παραγγελία. Χαρακτηριστικά το Βρετανικό δίκτυο προβάλλει κέντρο ελέγχου αποστολής Ταξί με έναν μόνο εργαζόμενο αντιμέτωπο με έξι τεράστιες οθόνες υπολογιστών για τον έλεγχο μιας αρκετά μεγάλης περιοχής.

Σύμφωνα με το στην πόλη της ς Corby το 31% της εργασίας η οποία υπάρχει εκεί ελέγχεται ενώ έχει αντικατασταθεί από τα ρομπότ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε σχέση με τον μέσο όρο του 17,6% ο οποίος αναλογεί στην υπόλοιπη χώρα ενώ οι 3 από τις 10 περισσότερο αυτοματοποιημένες βιομηχανικά πόλεις βρίσκονται στην κομητεία του Νορθάμπτονσαϊρ και οι υπόλοιπες 7 γενικότερα στην κεντρική Αγγλία όπου οι δουλειές μειώνονται και απειλούνται συνεχώς από τις μηχανές και τα προγράμματά τους.

Άτομα που επιχείρησαν να επιστρέψουν στην δουλειά τους βρέθηκαν αντιμέτωπα με την καινοτομία και με την χρήση των ηλεκτρονικών αυτόματων μηχανών στην παραγωγή στην οποία προηγουμένως συνέβαλαν με την έλλειψη των κατάλληλων γνώσεων για να τις χειριστούν. Ωστόσο οι εργοδότες δίνουν έμφαση στην κατάλληλη εκπαίδευση για τον χειρισμό και τον έλεγχο των ρομπότ και στην διεύρυνση του φάσματος των καθηκόντων που επιτελούνται κατά την εργασία υποσχόμενοι και την διεύρυνση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων οι οποίες απαιτούνται για την κάθε δουλειά.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.