Η Υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε σήμερα το και τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, ένα ιστορικό κτήριο στο οποίο διαδραματίστηκαν πολλά γεγονότα της νεοελληνικής ιστορίας, το οποίο χρήζει άμεσης συντήρησης, καθώς οι οροφές του και οι αγιογραφίες που βρίσκονται ζωγραφισμένες εκεί κινδυνεύουν άμεσα από τις φθορές του χρόνου και το νερό της βροχής που εισέρχεται από τα κεραμίδια της σκεπής, απειλώντας τον με κατάρρευση.

Ο ιστορικός ναός αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε πολύ ασταθή και επικίνδυνη κατάσταση και χρήζει άμεσα συντήρησης για την αποφυγή της κατάρρευσης του καθώς κινδυνεύουν από την υγρασία τόσο οι αγιογραφίες και τοιχογραφίες του όσο και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που απειλεί με ηλεκτροπληξία.

Μέσα στην Μητρόπολη, κάτω από την σκεπή που σχηματίζει θόλο, βρίσκεται ζωγραφισμένος πίνακας του Μυστικού Δείπνου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι που αποτελεί έργο ανεκτίμητης αξίας, με υπόμνημα γραμμένο στην ελληνική από τον Έλληνα ερμηνευτή του διάσημου Ιταλού ζωγράφου του μεσαίωνα. Εφαπτόμενο δε κτήριο προς τον ναό αποτελεί το Ενετικό το οποίο επίσης κινδυνεύει.

Ο ναός έχει υποστεί νεροποντή τον περασμένο Νοέμβριο μετά από την οποία προσκλήθηκε στο Ναύπλιο η Υπουργός Πολιτισμού και εντάθηκαν οι πιέσεις για την συντήρησή του, συμπεριλαμβανόμενης έκκλησης από τον ιερέα του ναού, καθώς η ήδη δρομολογημένη μελέτη έχει καθυστερήσει την εφαρμογή της λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων.

Με την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ναύπλιο η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου, είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί απ'ευθείας από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Άλκηστη Παπαδημητρίου, σε συνάντηση που είχαν στην έδρα της Εφορείας παρουσία του βουλευτή Γιάννη Γκιόλα. Στην συνέχεια περιηγήθηκε στα υπόλοιπα σημεία ενδιαφέροντος του Ναυπλίου.

Προηγούμενο άρθρο«ΕΞΟΝΤΩΣΗ»: Δείτε το 2ο Teaser και τις επίσημες φωτογραφίες με τους χαρακτήρες της σειράς
Επόμενο άρθροΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΩ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΑΝ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΙΣ ΑΤΑΣΤΑΛΙΕΣ;
Κώστας Κητής
Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπούδασα Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield College, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Εργάστηκα επί εξαετίας ως δημοσιογράφος για το Συνδικάτο Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Ελλάδος και Περιπτερούχων-Καπνοπωλών και Μικρών Λιανεμπόρων Νομού Αττικής, δημοσιεύοντας στο κλαδικό περιοδικό «Retail and Tobacco News», και επί παρόντος εργάζομαι ως διερμηνέας Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας με βάση στο Λονδίνο. Κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2016 - Νοεμβρίου 2022 υπήρξα ανταποκριτής της αντικαπνιστικής εκστρατείας από το Λονδίνο για το Συνδικάτο Περιπτερούχων Καπνοπωλών μεταδίδοντας όλες τις πολιτικές ειδήσεις που επηρεάζουν το εμπόριο καπνού και προέρχονται από το αντικαπνιστικό καθεστώς του Λονδίνου. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδινές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.