27 C
Nea Chalkidona
Τρίτη, 28/06/2022
Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Επικύρωσε η Καναδική Γερουσία την νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης

Επικύρωσε η Καναδική Γερουσία την νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης

… αντιπολίτευση και κόντρα με μπαλάκι τους γηγενείς και ιθαγενείς Καναδούς!

Με 56 ψήφους υπέρ, 30 κατά και μία αποχή ενέκρινε η Καναδική Γερουσία αίροντας την απαγόρευσή της που ισχύει εδώ και 95 χρόνια την επικύρωση και την νομιμοποίηση της χρήσης της κάνναβης για την καθημερινή αναψυχή.

Ο νόμος που έχει υπερψηφιστεί σε προηγούμενο στάδιο από την Καναδική Βουλή των Κοινοτήτων περιέχει από κατεργασμένος από την Γερουσία σχεδόν 50 προτεινόμενες τροποποιήσεις από τους Γερουσιαστές οι οποίες θα υποβληθούν σε δεύτερη ψηφοφορία για την έγκριση ή για την απόρριψή τους από την Βουλή των Κοινοτήτων πριν ο νόμος να τεθεί σε ισχύ με την Βασιλική έγκριση από τον Γενικό Κυβερνήτη.

Η τυποποίηση της κάνναβης στον Καναδά η οποία ήταν νόμιμη μέχρι στιγμής στην Ουρουγουάη και σε 9 πολιτείες των Η.Π.Α. μαζί με την πρωτεύουσά της και σε ορισμένες περιοχές της Ισπανίας όπως είναι η Καταλονία θα γίνεται με απλές και ομοιόμορφες συσκευασίες οι οποίες θα επιτρέπονται προς πώληση αποκλειστικά σε ενήλικες φέροντας ενδεικτικές πληροφορίες και υγειονομικές προειδοποιήσεις χωρίς καμιά καλλιτεχνική γραφή και το όριο της φορητής κατοχής και ιδιοκτησίας για το κάθε άτομο θα ανέρχεται στα 30 γραμμάρια με ποινές φυλάκισης έως και 5 χρόνων για τους παραβάτες.

Μια από τις προτεινόμενες τροποποιήσεις της νομοθεσίας από τους γερουσιαστές προβλέπει κυρώσεις για την προβολή ή την των σχετικών προϊόντων κάνναβης από ιδιώτες όπως με τα καπέλα ή με τις μπλούζες τα οποία φορούν ενώ μια άλλη ενδεικτικά την απαγόρευση της οικιακής της καλλιέργειας σε αντίθεση με το θεσπιζόμενο όριο των τεσσάρων δενδρυλλίων το οποίο υπάρχει για το κάθε σπίτι.

Ο Καναδός υγείας Πετίτπας Τέιλορ δήλωσε ότι τα γεωγραφικά διαμερίσματα θα χρειαστούν χρονικό διάστημα 2-3 μηνών από την έναρξη της ισχύος του σχετικού νόμου πριν να εφοδιαστούν τα καταστήματα λιανικής πώλησης με τα καπνισμένα και τα άλλα ακάπνιστα προϊόντα της κάνναβης και να τα διαθέτουν στο κοινό.

Η συζήτηση πριν από την ψηφοφορία υπήρξε έντονη καθώς και διαρκής έχοντας σθεναρή αντίσταση για τα σχέδια της κυβέρνησης του Τζάστιν Τρουντώ από τους αντιφρονούντες γερουσιαστές και την Συντηρητική αντιπολίτευση. Οι γηγενείς και ιθαγενείς πολίτες από τον Καναδά αναφέρθηκαν πολύ συχνά από την αντιπολίτευση ως φορείς για την δικαιολόγηση της αντίστασης την οποία εκδήλωσε αναφορικά με την παραπληροφόρηση τους ή την έλλειψη της εκφοράς της τοποθέτησης τους επάνω στο ζήτημα και την σήψη και τον παραμερισμό των καταυλισμών όπου διαμένουν ή την κατάσταση της διαμονής τους σε αυτούς. Οι Ινδιάνοι του Καναδά υπήρξαν για την αντιπολίτευση και για τους άλλους αντιφρονούντες γερουσιαστές πρόσχημα ποικίλων ισχυρισμών και ενστάσεων και οι ανεξάρτητες έδρες τις οποίες κατέχουν εκπροσωπούμενοι στην Γερουσία η βάση για την προσάρτηση εδρών της πλειοψηφίας κατά την συζήτηση πριν από την ψηφοφορία.

Εκτιμάται ότι οι θα οδηγηθούν στα 4,6 δισεκατομμύρια Καναδικά δολάρια μέχρι το 2021 με τις μεγάλες και διαγωνιζόμενες μεταξύ τους εταιρίες παραγωγής και εμπορίας της κάνναβης ορισμένες από τις οποίες ήδη διαθέτουν επενδύσεις ιαματικού χαρακτήρα και στην Ξάνθη στην Ελλάδα να τίθενται για αγοραπωλησία της μιας με την άλλη υποβάλλοντας υποψηφιότητα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και προετοιμαζόμενες για κερδοφόρες εμπορικές συναλλαγές ύψους άνω των 6 δισεκατομμυρίων Καναδικών δολαρίων σύμφωνα με την Deloitte.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.