Αρχική ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ Γιάννης Βούρος: Απάντηση στον δήμαρχο

Γιάννης Βούρος: Απάντηση στον δήμαρχο

politwn-politeia-neas-filadelfeias-neas-chalkidonas-giannis-vouros

Η προεκλογική έκθεση ιδεών – «συνέντευξη» του Άρη Βασιλόπουλου στην κάμερα συνεργάτη του, μπορεί να ήταν διανθισμένη με μεγάλα και βαρύγδουπα λόγια, αλλά οι συμπολίτες μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτά που ειπώθηκαν ελάχιστα σχετίζονται με την πραγματικότητα  που συναντούν καθημερινά στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα.

Κατά την δική μας άποψη το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής, παρά τα 5 χρόνια θητείας που είχε στη διάθεσή της, είναι φτωχό. Και εξηγούμε.

Άλσος

Η εικόνα του άλσους μας ουδεμία σχέση έχει με αυτό που θέλει να μας παρουσιάσει ο απερχόμενος δήμαρχος και οι συνεργάτες του. Μία βόλτα σε αυτό θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο για την πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα:

  • O «Κένταυρος» κατεδαφίστηκε επί θητείας “Βασιλόπουλου” και μέχρι σήμερα στο συγκεκριμένο σημείο δεν βλέπουμε τίποτα άλλο παρά  χώμα και ταμπέλες… από τις οποίες ενημερωνόμαστε ότι και γι’ αυτό το ζήτημα φταίνε… άλλοι!
  • Σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου επανειλημμένως έχουμε διαβάσει καταγγελίες δημοτών, για περιστατικά παρενόχλησης επισκεπτών, χρήση ναρκωτικών, όχληση από μηχανάκια κλπ., τις νυχτερινές κυρίως ώρες, εξ’ αιτίας της απουσίας φύλαξης του άλσους μας αλλά και εξ΄αιτίας της απουσίας επαρκούς φωτισμού.

 

Επέκταση και «έργα εκσυγχρονισμού» δημοτικού κοιμητηρίου

Πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα και σκεφτήκαμε πολύ αν πρέπει να το αναδείξουμε στην παρούσα φάση. Όμως δυστυχώς τα παράπονα συμπολιτών μας συνεχώς πληθαίνουν… (δημοσιεύουμε για ευνόητους λόγους κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεσή μας).

Την ίδια ώρα τα στελέχη της δημοτικής αρχής του κ. Βασιλόπουλου αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τους συμπολίτες μας…, επαίρονται (!!!) και διαφημίζουν το «έργο εκσυγχρονισμού… και επέκτασης» στο δημοτικό κοιμητήριο της πόλης μας.

Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές … και φαίνεται ξεκάθαρα… η «εξυγίανση του εδάφους» που διαφημίζει σε τοπική ιστοσελίδα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Ρωτάμε λοιπόν τα στελέχη της δημοτικής αρχής.

  • Οι συμπολίτες μας που μας ζητούν να αναδείξουμε το συγκεκριμένο θέμα διαμαρτύρονται αδίκως;
  • Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί τα στελέχη της δημοτικής αρχής για την λύση του προβλήματος;

Υπάρχουν τέλος οφειλόμενα ενοίκια από τον σημερινό μισθωτή του κυλικείου του κοιμητηρίου; Και αν ναι, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η σημερινή δημοτική αρχή για την είσπραξή τους;

Αγορά οχημάτων για την υπηρεσία καθαριότητας

Φυσικά και θεωρούμε λογική την ενίσχυση του στόλου των οχημάτων καθαριότητας. Όμως δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ορισμένα γεγονότα:

  • Οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας θεωρούν ότι η εικόνα στις γειτονιές της πόλης μας έχει αλλάξει τα 5 τελευταία χρόνια όσον αφορά την καθαριότητα;
  • Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν ότι η προμήθεια οχημάτων του δήμου που διαφημίζεται από την σημερινή διοίκηση έγινε με χρηματοδοτική μίσθωση (μέθοδος leasing) με αποπληρωμή σε βάθος πενταετίας και κόστος 1,2 εκ που φυσικά θα επωμιστεί η επόμενη δημοτική αρχή;

Να μην ξεχνάμε επίσης τις  μεγάλες τελών (τέλη τραπεζοκαθισμάτων, τέλη σε εμπορικά καταστήματα κλπ), που σημαίνει αυξημένα ανταποδοτικά.

 

Πλατείες – Πάρκα – Πράσινο

Πολλές πλατείες – πάρκα κυρίως στην περιφέρεια της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας δεν έχουν την ευπρεπή εικόνα που θα επιθυμούσαν οι δημότες. Καταγγελίες πολιτών που αφορούν το θέμα αυτό δημοσιεύονται συνεχώς σε τοπικές εφημερίδες.

Οι βελτιωτικές (προεκλογικές)εργασίες δε που έχουν γίνει σε ορισμένα πάρκα- πλατείες σχετίζονται και με την απόφαση της σημερινής διοίκησης του Δήμου (247/2017) για ανάθεση εργασιών που αφορούν τη συντήρηση και την αναβάθμιση πλατειών-πρασίνου της πόλης μας σε τρίτο (ιδιώτη), με το κόστος να ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ για 2 χρόνια!

Σχολεία

Οι επαναλαμβανόμενες καταλήψεις σε σχολικές μονάδες κυρίως της Νέας Χαλκηδόνας ως μέσο πίεσης για την επίλυση σημαντικότατων προβλημάτων στις κτιριακές εγκαταστάσεις τους είναι σε όλους μας γνωστές.

Πρόσφατο δε ρεπορτάζ έγκυρης τοπικής ιστοσελίδας για το προαύλιο του «Μίλτος Κουντουράς» επιβεβαιώνει ότι αντίστοιχα ζητήματα υπάρχουν και σε συγκροτήματα της Νέας Φιλαδέλφειας. Δεν αποκλείεται ωστόσο λίγες μέρες πριν τις εκλογές να δούμε επιτέλους να ικανοποιούνται χρόνια αιτήματα μαθητών και γονέων.

Πολιτισμός

Ακόμη και σήμερα θα ήταν χρήσιμη μία εξήγηση για την ματαίωση διεξαγωγής του πολιτιστικού Σεπτέμβρη το περασμένο Φθινόπωρο, μιας εκδήλωσης που είχε καθιερωθεί στη συνείδηση των συμπολιτών μας.

Ασφαλτοστρώσεις – εργασίες συντήρησης

Για αυτό το κομμάτι θέτουμε ένα πρώτο ερώτημα και θα επανέλθουμε.

  • Η σημερινή δημοτική αρχή είχε στην διάθεσή της κονδύλι ύψους 400.000 ευρώ από την προηγούμενη διοίκηση (ΣΑΤΑ έργων);
  • Πως λοιπόν επαίρεται για την εξοικονόμηση δήθεν δικών της πόρων, που χρησιμοποίησε για εργασίες συντήρησης και ασφαλτοστρώσεις.

Τα παραπάνω είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα που απασχολούν κατοίκους και δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

Καλό είναι λοιπόν συνεντεύξεις – απολογισμού να δίνονται παρουσία τοπικών εκπροσώπων του τύπου ώστε να μπορούν να τεθούν και ερωτήματα, και όχι να γινόμαστε θεατές μονότονων μονολόγων.

Η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας από την εικόνα που επιθυμούν για επικοινωνιακούς λόγους να προβάλουν ο απερχόμενος δήμαρχος και οι σύμβουλοί του.

Και αυτό πρώτοι από όλους το γνωρίζουν πολύ καλά οι κάτοικοι του δήμου μας.

Από το γραφείο Τύπου

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version