Η διοίκηση αγνοεί ξανά δημοκρατικές διαδικασίες – Δεν φέρνει για συζήτηση στο Δ.Σ. τα έργα στον Κηφισό

dinami-politon-neas-filadelfeias-neas-chalkidonas

Εδώ και ενάμιση μήνα η Δύναμη Πολιτών, με ανακοίνωσή της, έχει ενημερώσει την κοινή γνώμη της πόλης μας για το σχεδιαζόμενο έργο που αφορά τον Κηφισό και ιδιαίτερα το φυσικό τμήμα της κοίτης του, που βρίσκεται στα όρια του Δήμου μας.

Ένα έργο για το οποίο ποτέ δεν ζητήθηκε η γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ έχει ήδη εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του στις 25/5/2022 από το Περιφερειακό Αττικής. Από τότε ζητήσαμε δημοσίως να τεθεί προς συζήτηση στα αρμόδια όργανα του Δήμου.

Μάλιστα ακολούθησε δημόσια στις όχθες του Κηφισού, από φορείς και κατοίκους για τις εξελίξεις, όπου τέθηκε επιτακτικά το ζήτημα μιας θεσμικής ενημέρωσης γύρω από ένα τόσο σοβαρό έργο, που απειλεί να αλλάξει οριστικά της φυσιογνωμία της περιοχής και να καταστρέψει ένα σημαντικό χώρο πρασίνου και βιότοπο.

Έκτοτε η δημοτική αρχή του κ. Βούρου δεν έχει κάνει το παραμικρό για να ενημερωθεί η πόλη για το έργο.

Στις 6 Ιουλίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δύναμης Πολιτών κατέθεσαν στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου αίτημα να εισαχθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης το έργο του Κηφισού. Το αίτημα συνυπέγραψαν την επόμενη μέρα (7/7), άλλοι επτά (7) δημοτικοί σύμβουλοι και συγκεντρώθηκαν έτσι δεκατρείς (13) υπογραφές, τις οποίες όμως αγνόησε εντελώς το προεδρείο και σήμερα εξέδωσε για το επόμενο στις 20/7, χωρίς να το έχει συμπεριλάβει στα θέματα ημερήσιας διάταξης. Πέρα από την χαρακτηριστική αδιαφορία που επιδεικνύει η δημοτική αρχή για ένα τόσο σοβαρό θέμα που σχεδιάζεται στην πόλη μας χωρίς κανείς να ενημερώνει τους άμεσα ενδιαφερόμενους, με τη σημερινή του ενέργεια το προεδρείο του Δ.Σ. και η διοίκηση αγνοούν κάθε κανόνα δημοκρατικής λειτουργίας και νομιμότητας, αφού είναι υποχρεωμένοι να εισάγουν στο Δ.Σ. κάθε θέμα που ζητά το 1/3 των δημοτικών συμβούλων.

Ζητάμε άμεσα να διορθωθεί η Ημερήσια Διάταξη του ερχόμενου συμβουλίου και να κληθούν οι κάτοικοι και οι ενδιαφερόμενοι φορείς για να συζητηθεί το θέμα στις 20/7.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.