Η Ομάδα Γυναικών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καλεί σε συγκέντρωση τις γυναίκες του δήμου

0
51

Η Ομάδα Γυναικών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας (μέλος της ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες του μόχθου να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά σε συγκέντρωση στις 21 Μάρτη στις 12:00 στην Νέα Φιλαδέλφεια (Πλατεία Πατριάρχου), για να διεκδικήσουμε την υπεράσπιση της υγείας μας και των δικαιωμάτων των δικών μας και των οικογενειών μας, για να δώσουμε δυναμική απάντηση στην αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό.

Εργαζόμενες και άνεργες, νέες μητέρες, φοιτήτριες, συνταξιούχοι,

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την αρχή της πανδημίας και παραμένουμε απροστάτευτες εμείς και οι οικογένειές μας στο “έλεος” του υποβαθμισμένου και εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας, χωρίς τις ΜΕΘ που χρειάζονται, χωρίς το απαιτούμενο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, χωρίς κέντρα Π.Φ.Υ. εξοπλισμένα και στελεχωμένα για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Βιώνουμε την αθλιότητα της μετατροπής των νοσοκομείων σε «κλινικές μίας νόσου» σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων εξίσου σοβαρών ασθενειών και επειγόντων περιστατικών. Μπροστά στη διασφάλιση των κερδών των βιομηχάνων πάνε περίπατο τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο συγχρωτισμός απαγορεύεται, όχι όμως για τα εργοστάσια που ο ένας δουλεύει πάνω στο άλλο, όχι για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που μας στοιβάζουν σαν σαρδέλες.

Την ίδια ώρα, με πρόσχημα την πανδημία, η κυβέρνηση βρίσκει ευκαιρία να περάσει νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα και χαρίζει απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ στο δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στους επιχειρηματικούς ομίλους, με δάνεια, επιχορηγήσεις και διευκολύνσεις, για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους .

    Για να επιβάλουν την αντιλαϊκή πολιτική τους, που χτυπάει τα δικαιώματα μας, χρησιμοποιούν την καταστολή και τον αυταρχισμό για να χτυπήσουν τους αγώνες μας. Να ρίξουν για ακόμα μία φορά στον λαό την καραμέλα της “ατομικής ευθύνης” για τη βαρβαρότητα που βιώνει.

Το κλίμα φόβου που θέλουν να καλλιεργήσουν δεν θα περάσει !!!

Η κρατική και εργοδοτική βία και η καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει τους αγώνες μας για τα αυτονόητα δικαιώματα στην Υγεία, την Εργασία, την Παιδεία.

Δεν συμβιβαζόμαστε με την πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων που είναι κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων θυσιάζοντας τις δικές μας ανάγκες, την προστασία της υγείας μας, το δικαίωμα των παιδιών μας στην μόρφωση, τα εργασιακά μας δικαιώματα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1. Επίταξη ΕΔΩ και ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς καμία αποζημίωση των κλινικαρχών.

2. Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε Νοσοκομεία και δομές Π.Φ.Υ. Να εξασφαλιστεί άμεσα ο αναγκαίος ιατρικός και τεχνολογικός εξοπλισμός στις δημόσιες μονάδες υγείας.

3. Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

4. Να σταματήσει τώρα η κρατική βία και καταστολή.

5. Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια. Να ανοίξουν τα πανεπιστήμια για τους . Όχι στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη.

6. Όχι στους νόμους για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και των απεργιών.

7. Μακριά η αστυνομία από τις λαϊκές εκδηλώσεις και τους φορείς του κινήματος.

ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΜΑΡΤΗ

ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ, ΣΤΗ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.