Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 18/4 (Ρεπορτάζ)

0
117

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/4 η 8η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2018 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου «».

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με 1 λεπτού σιγή στην μνήμη του πιλότου, Γιώργου Μπαλταδώρου και στην συνέχεια περάσαμε στο ένα και μοναδικό θέμα εκτός ημερησίας.

Το θέμα εκτός ημερησίας ήταν η αποδοχή συμμετοχής στο πρόγραμμα “Φιλόδημος 2”, σχετικό με κοινωνικές υποδομές. Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Στην συνέχεια περάσαμε στα θέματα ημερήσιας διάταξης ξεκινώντας όμως από το 5ο θέμα, καθώς αρκετός ήταν ο κόσμος που περίμενε την κλήρωση για τις πολυπόθητες θέσεις.

Συγκεκριμένα το 5ο θέμα η διενέργεια κλήρωσης,  σύμφωνα με το άρθρο 38 του N. 4497/2017, για τη διάθεση των κενών – αδιάθετων θέσεων στην εμποροπανήγυρη της Πρωτομαγιάς 2018 απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο για πάνω από 3 ώρες.

Η κλήρωση διεξήχθη ομαλά και με υπομονή – αν και σχεδόν όλα τα μέλη της μειοψηφίας αποχώρησαν, εκτός του κ. Κοπελούσου – παρόλο που δεν ήταν καθόλου εύκολη διαδικασία. Όμως, όλες οι πλευρές έμειναν ευχαριστημένες δηλώντας πως ήταν μια άψογη και αδιάβλητη διαδικασία. Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το 1ο θέμα η έγκριση διενέργειας υπηρεσιών του Δήμου και καθορισμός τρόπου ανάθεσης αυτών ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το 2ο θέμα ο ορισμός Δημ. Συμβούλου με τον αναπληρωτή του στο Β/θμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης Χώρων Ψυχαγωγικών Δραστηριοτήτων για το έτος 2018 ψηφίστηκε ομόφωνα με τακτικό μέλος την κ. Ρόκου και αναπληρωματικό τον κ. Μανωλεδάκη.

Το 3ο θέμα η έγκριση 4ηςαναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2018, βάσει σχετικής απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία με αποχή από τον κ. Κοπελούσο.

Το 4ο θέμα η έγκριση πρακτικού  κατακύρωσης για την ομάδα 8 («ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ») και την ομάδα 10 («ΑΡΤΟΣ») του διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ,ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2018-2019» με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, και  ανάδειξη οριστικού μειοδότη (επανεισαγωγή) ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το 6ο θέμα η επικύρωση-διακοπή-εξαίρεση ωφελουμένων της Πράξης «Δομή Σίτισης και Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνος» με κωδικό ΟΠΣ 5003609 (β΄ φάση) ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το 7ο θέμα η έγκριση της διαδικασίας ενεργοποίησης του δικαιώματος προαίρεσης της υπηρεσίας «ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΙΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ» (Α.Μ. 95/2017) ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το 8ο θέμα η έγκριση απολογισμού εσόδων-εξόδων 2ηςΣχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης οικ. έτους 2017, βάσει της αριθ. 23/2018 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το 9ο θέμα η έγκριση 1ουΑ.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «Προστασία, Διαχείριση και Ανάπλαση Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας» -Α.Μ. 141/2016 (επανεισαγωγή) ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το 10ο θέμα η έγκριση Διαδημοτικού Τουρνουά Μίνι Ποδοσφαίρου για το έτος 2018 και Προγράμματος «Ημερησίας Θερινής Δημιουργικής & Αθλητικής Απασχόλησης» για το έτος 2018 – Διάθεση σχετικών πιστώσεων ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το 11ο θέμα η έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών-υπηρεσιών του Δήμου ψηφίστηκε ομόφωνα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.