Ηλεκτρονικές ταυτότητες με τσιπ από του χρόνου

 Γράφει ο

kitis-kostas

Υλοποιείται του χρόνου το σχέδιο της κυβέρνησης για εισαγωγή ηλεκτρονικών ταυτοτήτων με τσιπ. Οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες θα αρχίσουν να εκδίδονται από του χρόνου τέλη Ιανουαρίου, και η αντικατάσταση των συμβατικών ταυτοτήτων από αυτές θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο.

Οι νέες ταυτότητες θα έχουν το μέγεθος πιστωτικής κάρτας, και επάνω στο μικροτσίπ θα είναι εγγεγραμμένα από τα στοιχεία των πολιτών και οι αριθμοί ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, τα δακτυλικά τους αποτυπώματα, το αποτύπωμα της ίριδας των ματιών, οι τελευταίες αεροπορικές τους μεταφορές, το ποινικό τους μητρώο, η μεταναστευτική τους υπόσταση, και τυχόν παραβάσεις του κυκλοφοριακού κώδικα, ενώ η έκδοσή τους θα κοστίζει 10 Ευρώ.

Την αντικατάσταση των συμβατικών ταυτοτήτων με ηλεκτρονικές είχε ζητήσει στο παρελθόν τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζιμ Κέρυ, ο οποίος έθεσε την μετάβαση αυτή ως ευνοϊκό όρο για την διατήρηση της παραμονής των Ελλήνων στις ΗΠΑ χωρίς να απαιτείται βίζα μιας που οι ΗΠΑ θεωρούσαν ότι τα Ελληνικά επίσημα έγγραφα δεν παρείχαν την πιο δέουσα ασφάλεια.

Οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες θα μειώσουν και θα περιστείλουν σε δραματικό βαθμό το φαινόμενο της γραφειοκρατίας όντας συνδεδεμένες με τις δεδομένων του δημοσίου, και θα απλοποιήσουν εκτεταμένα τις μεταφορές και τις συνδιαλλαγές με το κράτος μιας που 11 εκατομμύρια έγγραφα θα έχουν αντικατασταθεί από την χρήση τους, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενώ θα παρέχουν πολύ στενότερη καθώς και αυστηρότερη ασφάλεια από τις σημερινές ταυτότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.