Μύνηση κάνει ο Λαφαζάνης στην οικονομική διοίκηση της χώρας

Γράφει ο Κώστας Κητής

kitis-kostas

Μύνηση πρόκειται να καταθέσει την Δευτέρα ο αρχηγός της έκβασης της διάσχισης του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκειται στην κυκλοφορία Δραχμών στην αγορά, της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, εναντίον της οικονομικής διοίκησης της Ελλάδας για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία είχε αφήσει το προηγούμενο τις τράπεζες χωρίς λεφτά, και κλειστές για πάνω από μία εβδομάδα, κορυφώνοντας την μεγαλύτερη οικονομική κρίση στα χρονικά – έχοντας ως σκοπό την μετατροπή του ιστορικού συμβάντος σε μέγα σκάνδαλο για τους μυνηθέντες.

Συγκεκριμένα η μύνηση θα στρέφεται εναντίον του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εναντίον της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος και των άλλων τραπεζών, και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης Λαϊκή Ενότητα έχει ως εξής:

«Ο Παναγ. Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε., μαζί με τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της παράταξης, θα καταθέσουν τη Δευτέρα 6/6, στις 10:30 π.μ., προσωπικά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών (κτίριο 16 – πρώην Σχολή Ευελπίδων), μυνητήρια αναφορά για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανά-κεφαλαιοποίησης των τραπεζών αλλά και των προηγούμενων ανά-κεφαλαιοποιήσεων τους.

«Όπως επανειλημμένα έχει καταγγείλει η ΛΑ.Ε. και προσωπικά ο Παναγ. Λαφαζάνης, με την πρόσφατη τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι τράπεζες πέρασαν με εξοργιστικά χαριστικές και σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις και σε εξευτελιστικές τιμές, σε ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια, ενώ το ελληνικό δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι μικρομέτοχοι, και μικρο ομολογιούχοι των τραπεζών, υπέστησαν πρωτοφανείς ζημιές πολλών δεκάδων δισ. ευρώ.

«Η μυνητήρια αναφορά της ΛΑ.Ε. θα στρέφεται κατά του ΤΧΣ, της Διοίκησης της ΤτΕ, των Διοικήσεων των Τραπεζών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και κατά παντός άλλου συνεργού και συμμέτοχου στο σκάνδαλο, που θα αποκαλυφθεί από τη διερεύνησή του».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.