vomva-megatonon-gia-ton-dimarcho-gianni-vouro-chrostaei-1-200-000e

Ανδρέας Κάππος - Νέα ΦιλαδέλφειαΓράφει ο Ανδρέας Κάππος

Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποδείχθηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αλλά και διαφωτιστική για την “εικόνα” της διοίκησης Βούρου.

Η “ήττα” της διοίκησης για τα

Όπως ήταν αναμενόμενο το ενδιαφέρον της συνεδρίασης μονοπώλησε το θέμα της ψήφισης δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το 2022. Για ακόμη μια χρονιά υπήρξαν δύο προτάσεις, αυτή της διοίκησης και εκείνη που κατέθεσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Π. Γρετζελιάς, Χ. Τομπούλογλου και Ε. Παπαλουκά. 

Και στις δύο εισηγήσεις υπήρξε υποχρεωτική αύξηση των συντελεστών των δημοτικών τελών εξαιτίας δόσης άνω των 500.000€ του σκανδαλώδους διαγωνισμού για το έργο του ηλεκτροφωτισμού (έργο συνολικά σχεδόν 4.000.000€), που θα πρέπει ο δήμος να πληρώσει στο επόμενο έτος. Η πρόταση της αντιπολίτευσης ωστόσο ήταν εκείνη που προέβλεπε την μικρότερη δυνατή αύξηση και “κέρδισε” στην κατ' αντιπαράθεση ψηφοφορία με 14 υπέρ, έναντι 12 υπέρ που έλαβε η πρόταση της διοίκησης. Τα κατά (και για τις δύο προτάσεις) ήταν 4. 

Ενδιαφέρουσα ήταν η στάση του Λ. Γεωργμαλή, ο οποίος πιστός στα πιστεύω του απείχε τόσο από τη συζήτηση όσο και από την ψηφοφορία για τα δημοτικά τέλη εξαιτίας της επιχειρηματικής του σχέσης με την πόλη. Ο ίδιος εξήγησε στο σώμα ότι δεν ψηφίζει ποτέ σε αντίστοιχα θέματα και πως ο Δήμαρχος έχει ενημερωθεί για την θέση του αυτή εδώ και μια εβδομάδα (!). 

Αυτή είναι η δεύτερη κατά σειρά χρονιά που η αντιπολίτευση καταφέρνει να “περάσει” δική της πρόταση για τα δημοτικά τέλη. Αντίστοιχα το 2020 είχε πετύχει μείωση 30% των δημοτικών τελών. Το γεγονός επέφερε την οργή του κ. Βούρου, ο οποίος αμέσως μετά τη ψηφοφορία έκανε μια άνανδρη επίθεση προς τα μέλη της παράταξης του κ. Λ. Γεωργμαλή και κ. Α. Παπακώστα (η οποία απουσίαζε της συνεδρίασης) κατηγορώντας τους ότι εξαιτίας του πέρασε το “σχέδιο” της αντιπολίτευσης, γεγονός που κατέγραψε και στα πρακτικά.

Σημειώνεται πως στη διάρκεια της συζήτησης έγινε σαφές ότι όποια μομφή της διοίκησης για έσοδα που δεν επαρκούν πέφτει στο κενό, αφού ο κ. Ανεμογιάννης, δημοτικός σύμβουλος της Δύναμης Πολιτών, ανέλυσε πάρα πολλούς κωδικούς στους οποίους είχαν προϋπολογιστεί ποσά με βάση την πρόταση του 2021, από τους οποίους δεν έχει χρησιμοποιηθεί ούτε ένα ευρώ, αλλά και αρκετούς στους οποίους δαπανήθηκε μόλις ένα πολύ μικρό μέρος. Συνεπώς δεν τίθεται σε καμία περίπτωση έλλειψη χρημάτων, ούτε και παρεμπόδιση της διοίκησης από την αντιπολίτευση, τίθεται όμως ξεκάθαρο θέμα ανικανότητας σωστής διοίκησης. Τέλος, πάρα πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησης ζητήθηκε από δημοτικούς συμβούλους να ακυρωθεί ο διαγωνισμός του σκανδαλώδους έργου του ηλεκτροφωτισμού, καθώς κάθε χρόνο ο δήμος θα αναγκάζεται να αυξήσει τα δημοτικά τέλη εξαιτίας των δόσεων μισού εκατομμυρίου που πρέπει να αποπληρώνονται.

“Υπερκομματικός δήμαρχος” Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας ο Π. Γρεντζελιάς

Τα συμπεράσματα που μπορεί κανείς να εξάγει από την χθεσινή συζήτηση είναι ακόμη πιο σοβαρά. Ο Π. Γρετζελιάς, ο πλέον πετυχημένος πρ. Δήμαρχος της πόλης, φαίνεται να είναι σε θέση να οργανώσει την διοίκηση του δήμου πολύ καλύτερα από τον ίδιο τον Δήμαρχο ακόμη και από την θέση της αντιπολίτευσης.

Η εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Δ. Μελισσανίδης σχετικά με τα συνοδά έργα του γηπέδου της ΑΕΚ φαίνεται να έχει αποδώσει ήδη καρπούς. Λιγότερο από ένα μήνα μετά ενημέρωσε το σώμα πως ο διαγωνισμός για τα συνοδά έργα του γηπέδου προχωρά με επιτυχία καθώς ήδη έχουν καταθέσει προσφορές οκτώ πλειοδότες, κανένας εκ των οποίων δεν έχει αναλάβει άλλο σχετικό έργο. 

Παράλληλα, το γεγονός ότι ο ίδιος είναι σε θέση να συσπειρώσει μέλη της αντιπολίτευσης με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και πολιτική διαδρομή γύρω από μια πρόταση για το καλό της πόλης και των δημοτών δείχνει ξεκάθαρα πως είναι ικανότερος να “διοικήσει” ουσιαστικά αυτόν τον δήμο από ότι είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος τελικά. 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.