16 C
Nea Chalkidona
Τετάρτη, 22/03/2023

  Ήρθε η ώρα το ΠΑΣΟΚ να επαναφέρει στην τάξη τον Γιάννη Βούρο

  Το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε τον σκανδαλώδη διαγωνισμό των 3.300.000€ για τα LED

  andreas-kappos-nea-filadelfeiaΓράφει ο Ανδρέας Κάππος

  Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά την σύμβαση για την αλλαγή του ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κυριολεκτικά απογυμνώνει τον Δήμαρχο Βούρο από κάθε άποψη.

  Μετά τις έντονες αντίδρασες του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου, σύσσωμης της Αντιπολίτευσης (Βασιλόπουλου, Γρετζελιά, Τομπούλογλου, Σερετάκη, Παπσλουκά, Ουσταμπασίδη, Λαζαρίδη, Γούλα) ήλθε η απορριπτική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες του Γιώργου Ανεμογιάννη που υιοθέτησε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου για έναν διαγωνισμό που οδήγησε σε μια μόνον “παραδεκτή προσφορά” που θα επιβαρύνει τους κατοίκους ως το 2029 με 3.300.000 ευρώ!

  Είναι γνωστή επίσης η αντίδραση του πρώην Αντιδημάρχου της διοίκησης Βούρου, του Σπύρου Γραμμένου, ο οποίος παραιτήθηκε από την έμμισθη θέση του Αντιδημάρχου καταγγέλλοντας την συγκεκριμένη διαδικασία και την “αδικαιολόγητη (;)” επιμονή του κ. Βούρου να προχωρήσει στην συγκεκριμένη διαδικασία.

  Έκρυψε για 1 μήνα την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού η απόφαση εκδόθηκε 29 Ιουλίου και η ενημέρωση έγινε…1 μήνα μετά στις 29 Αυγούστου! Το Ελεγκτικό Συνέδριο όμως με το διαβιβαστικό του έγγραφο επέβαλε στον κ. Βούρο να ενημερώσει “αμελλητί” τους πάντες!

  Επίσης ο κ. Βούρος, άκουσον άκουσον, δεν έδωσε έγκαιρα την από 41 σελίδες απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, όπως ο νόμος και οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Εσωτερικών ορίζουν αλλά τους την παρέδωσε κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ώστε κανείς να μην μπορεί έγκαιρα να προετοιμαστεί από την αντιπολίτευση.

  Κ. Βούρο “ξέρετε έχουμε Δημοκρατία από το '74.. δεν ξέρω αν σας έχουν ενημερώσει.. η χούντα τελείωσε…”

  Γιατί όλα αυτά; Τι φοβήθηκε ο κ. Βούρος; Τι κρύβει η επιμονή του να χρεώσει τους δημότες με 3.300.000 ευρώ για ένα έργο που το Σωματείο των Εργαζομένων και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ηλεκτροφωτισμού το κοστολογούν με 1.100.000 ευρώ;

  Γιατί ο κ. Βούρος και οι συνεργάτες του (Κουτσάκης, Κοσκολέτος, Τάφας, Κοπελούσος, Μπερδέσης) έκαναν μια διαγωνιστική διαδικασία που, αν και τους καταγγέλθηκε από την Αντιπολίτευση (Ανεμογιάννης) πριν την ολοκληρώσουν ότι οδηγεί σε έναν και συγκεκριμένο ανάδοχο του έργου, αυτοί την προχώρησαν χωρίς μάλιστα, έστω τυπικά, να ζητήσουν την γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου για την νομιμότητα των όρων της διακήρυξης του διαγωνισμού;

  “Τα λεφτά είναι πολλά Άρη” έλεγε σε μια γνωστή ατάκα ελληνικής ταινίας γνωστός ηθοποιός, συνάδελφος του κ. Βούρου… Πράγματι άλλο 1.100.000 ευρώ που κοστολογούν το συγκεκριμένο έργο οι του Δήμου και άλλο τα 3.300.000 ευρώ της διάτρητης διαδικασίας – όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε – της εταιρίας που… οδηγούσαν οι αποφάσεις της διοίκησης Βούρου!

  Τι είπε λοιπόν το Ελεγκτικό Συνέδριο; Είπε με απλά λόγια ότι η συγκεκριμένη διαδικασία του διαγωνισμού οδήγησε ουσιαστικά σε μία και μόνη παραδεκτή προσφορά, αυτή της συγκεκριμένης εταιρίας, και έτσι την απέρριψε.

  Και τι πρότεινε στην συνέχεια ο κ. Βούρος στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 29ης Αυγούστου;

  Πρότεινε να μην ασκήσει ο Δήμος κανένα ένδικο μέσο κατά της απόφασης – προσφυγή, όπως είχε το νόμιμο δικαίωμα να κάνει – και πρότεινε να επαναπροκηρυχθεί η διαγωνιστική διαδικασία, με όρους που και πάλι δεν έχουν ελεγχθεί από την Νομική Υπηρεσία του Δήμου για την νομιμότητα τους, χωρίς να έχει ελεγχθεί η ίση δυνατότητα συμμετοχής πολλών αναδόχων στη νέα διαδικασία!

  Ήταν ουσιαστική η παρέμβαση του ανεξαρτήτου Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιάννη Ουσταμπασίδη κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής 29/8, ο οποίος όμως, όπως και άλλοι της Αντιπολίτευσης… απειλούνται από τον κ. Βούρο με μηνύσεις και αγωγές για την κριτική που του ασκούν! Το θράσος του κ. Βούρου περισσεύει!

  Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η απαξίωση της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού από την Βούρου, ή όποια στερείται επί 3 χρόνια βασικών προϋποθέσεων, επαρκούς προσωπικού, εργαλείων, μηχανημάτων που θα της επέτρεπαν να επιτελεί το έργο της!

  Στο παρελθόν ειδικά επί διοίκησης Γρετζελιά αλλά και των διαδόχων του π. Δημάρχου, υπήρχε σαφώς καλύτερη κατάσταση από αυτήν που σήμερα οδήγησε η 3ετης Βούρου την υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού του Δήμου και όχι μόνον αυτήν!

  Ο πολιτικός φορέας που υποστηρίζει επίσημα τον κ. Βούρο, το , προβληματίζεται έντονα με την τακτική του μέλους του κ. Βούρου και την επιμονή του στην εκτέλεση του έργου αυτού με επιμονή που γεννά πολλά ερωτηματικά!

  Στο άμεσο μέλλον θα δούμε αν η δυσαρέσκεια της νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ θα ανεχτεί τον κ. Βούρο και τα καμώματά του ή επιτέλους θα τον επαναφέρει στην τάξη, κάτι που μέχρι σήμερα δεν κατάφερε ούτε το Ελεγκτικό Συνέδριο, ούτε οι 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έφεραν το θέμα στην Βουλή, ούτε οι συνεργάτες του κ Βούρου που αντιδρούν (Γραμμένος, Γεωργαμλής, Παπακώστα, Καραβίας…).

  Ίδωμεν!!!

   

  Η ομάδα του Καφενείου
  Η ομάδα του Καφενείου
  Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα