Κυκλοφόρησαν βιολογικά τσιγάρα και στην Ελλάδα μετά τις ΗΠΑ

0
773

Γράφει ο

Μπορεί να μοιάζουν με όλα τα υπόλοιπα σιγαρέτα εκ πρώτης όψεως, αλλά πολλά από τα χαρακτηριστικά τους τείνουν να τα ξεχωρίζουν για την επαυξημένη λειτουργικότητά τους και τις φαινομενικά μειωμένες ή ελαφρύτερες επιπτώσεις στην υγεία που αυτά σου φαίνεται να παρουσιάζουν.

Ενώ αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, ο λόγος γίνεται για εκείνες τις ποικιλίες καπνικών προϊόντων που κάνουν την εμφάνισή τους και στην Ελληνική αγορά που φαίνεται να αποτελούν πιο «υγιεινή» και ακίνδυνη εναλλαγή των λοιπών που πωλούνται στο εμπόριο: Χαρακτηριστικά τους αποτελούν ότι το περιτύλιγμα μερικές φορές εξέχει ελαφρώς της άκρης, ενδεχομένως και ότι η καύση δεν παράγει μονοξείδιο του άνθρακα και βενζόλιο ή ότι ο εξερχόμενος καπνός καταλαμβάνει μεγαλύτερο αέριο όγκο σε χαμηλότερη πυκνότητα, ή ότι δεν εμπεριέχονται πρόσθετα συστατικά.

Ο ίδιος λόγος για την παραγωγή και την διάθεση καπνικών προϊόντων που θα ήταν κατάλληλα προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της υγείας του οργανισμού υπήρξε έναυσμα στην προηγούμενη δεκαετία της αντικαπνιστικής εκστρατείας που είχε ξεσπάσει περισσότερο από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι τότε προτάσεις των καπνοβιομηχανιών για πιο υγιεινές εναλλαγές καπνικών προϊόντων είχαν απορριφθεί εκεί από κρατικούς και υγειονομικούς κύκλους και φορείς με σωρεία αντιδράσεων από το Αγγλικό κοινό το οποίο πρότεινε στην πλειοψηφία του ότι οι προτάσεις τους ήταν τουλάχιστο γελοίες, δεδομένης της έκτασης του προβλήματος που παρουσιάζεται για την υγεία των πολιτών, και πρότεινε επίσης ότι δεν θα ήταν σκόπιμο να επέλθει σύμβαση και συμβιβασμός σε ο,τι αφορά τη συνήθεια του καπνίσματος.

Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει ωστόσο την εμφάνισή τους στις ΗΠΑ πριν από άλλες χώρες της Ευρώπης τσιγάρα πυρασφάλειας που σβήνουν όποτε δεν χρησιμοποιούνται, επιπρόσθετα με είδη πιο βιολογικά προσαρμοσμένων καπνικών προϊόντων «μειωμένης έκθεσης σε κίνδυνο», για την παρασκευή των οποίων διεξάγονται πειράματα σε γενετικά μεταλλαγμένα καπνά και ύστερα εμπλουτίζεται το υποστηρικτικό τους έδαφος ανάλογα για την μείωση εκείνων των χημικών συστατικών των οποίων η καύση προκαλεί την μεγαλύτερη ζημιά στον οργανισμό, η ταυτότητα των οποίων διαλευκαίνεται εργαστηριακά.

Προηγούμενο άρθροΕπανεκκίνησε η εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής
Επόμενο άρθροΜέρα Μαγιού σε χάνω
Κώστας Κητής
Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπουδάζω Πληροφορική με Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield Adult Learning Centre, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδυνές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.