26.4 C
Nea Chalkidona
Δευτέρα, 20/05/2024

  “Κόκκινη κάρτα” για τον Βούρο από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

  Γράφει ο Ανδρέας Κάππος

  Οι εσωκομματικές εκλογές για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που διεξάγονται σε πανελλήνιο επίπεδο στις 24 Οκτωβρίου, αποκτούν ιδιαίτερο τοπικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας, τη Νέα Φιλαδέλφεια-!

  Την προεδρία της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας διεκδικεί ο Γιάννης Τομπούλογλου, ως ο μόνος υποψήφιος, πλαισιωμένος από πολλά νέα αλλά και γνωστά πρόσωπα και συγκεκριμένα: Τάκης Αθανασόπουλος, Χάρης Τσούλας, Γιάννης Λουκιδέλης, Γρηγόρης Κοττές, Μάνος Αποστολάκης, Κώστας Νικολακόπουλος, Σοφία Αμπατζή, Κατερίνα Κοβάνη, Ηλίας Επιτρόπου, Κατερίνα Γιαζιτζή, Ηλίας Καφούσης, Ντίνος Μποσινάκος, Γιώργος Κοτταράς. Με μια επίδειξη δύναμης αλλά και συμφιλιωτικής τακτικής την υποψηφιότητα του Γιάννη Τομπούλογλου προτείνουν ενυπογράφως πάνω από 30 τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων οι: Βάσω Φιλιππάτου, Σοφία Αλυμάρα, Χαράλαμπος Μπόβος, Δημήτρης Ζησιμάτος, Στέφανος Γατσούλης, Γιώργος Τσούκας, Σπύρος Τσώνος, Όλγα Αυγερινού, Ηρακλής Οικονόμου, Ηλίας Μάζης, Μανώλης Διαγουμάς, Θανάσης Καλύβης, Βασίλης Κάκκος, κορυφαίο στέλεχος Κοινωνικής Οργάνωσης και άλλοι.

  Η πλευρά Βούρου

   
  Στον αντίποδα της υποψηφιότητας του Γιάννη Τομπούλογλου υποβλήθηκε – από την πλευρά του Γιάννη Βούρου – η υποψηφιότητα του 75χρονου Χρήστου Κοπελούσου, ο οποίος ήταν και ο μόνος που δέχτηκε να σηκώσει το βάρος της βέβαιης επερχόμενης ήττας από τον Γιάννη Τομπούλογλου.
   
  Έτσι την υποψηφιότητα Κοπελούσου πρότειναν και υπέγραψαν μόνο στελέχη και φίλοι της Δημοτικής Παράταξης του κ. Βούρου και συγκεκριμένα οι νυν και πρώην Αντιδήμαρχοι Ηλίας Τάφας, Σωτήρης Κοσκολέτος, Σπύρος Μπερδέσης, Θάνος Λέκκας, οι έμμισθοι συνεργάτες του κ.Βούρου, δηλαδή οι: Γιώργος Σαραντόπουλος, Νίκος Παπανικολάου, Ρένος Αρβανίτης, η Σοφία Αλεφραγκή, η οποία ως γνωστόν ανήκε ως πρόσφατα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ απουσίαζε η υπογραφή του Σπύρου Γραμμένου!
   
  Η προσπάθεια της πλευράς Βούρου ήταν ξεκάθαρη! Ήθελαν να αλώσουν την Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας με δούρειο ίππο τον ηλικιωμένο Χρήστο Κοπελούσο, τον οποίο μάλιστα ο κ. Βούρος για να του χρυσώσει το χάπι αντί να τον κάνει έστω αντιδήμαρχό του, τον ονόμασε Γραμματέα της Δημοτικής του Παράταξης, δηλαδή του έδωσε έναν ανούσιο τίτλο για να τον “ξεφορτωθεί” από την ουσιαστική διοίκηση του Δήμου! Βέβαια είναι γνωστό στην πόλη μας ότι ο το 2006 κατέβηκε διασπαστικά ως υποψήφιος Δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα απέναντι στον επίσημα τότε υποστηριζόμενο από τη Νέα Δημοκρατία Χρήστο Φωτόπουλο. Τότε μάλιστα ο κ. Χρήστος Κοπελούσος πήρε μόνο 6% χωρίς να κατορθώσει να εκλεγεί ούτε καν ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος…
   
  Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του 2019 ο Χρήστος Κοπελούσος κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος λαμβάνοντας περίπου 3,2% των ψήφων γεγονός που τον ανάγκασε να παραιτηθεί από εκλεγμένο μέλος της Τοπικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ερχόμενος σε αντίθεση με τις εντολές και οδηγίες του κόμματός του.
   
  Αμέσως μετά την εκλογή του το 2019 ο Χρήστος Κοπελούσος διέλυσε την Δημοτική του Παράταξη και προσχώρησε στην Δημοτική Παράταξη του κ. Γιάννη Βούρου ο οποίος ως γνωστόν είχε την επίσημη στήριξη του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ! Η ενέργεια του αυτή δυσαρέστησε ιδιαίτερα τους ολίγους Νεοδημοκράτες που τον ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές του 2019 που θεώρησαν ότι εξαπατήθηκαν πολιτικά από την συμπεριφορά του κ. Κοπελούσου.
   
  Ως “αντίδωρο” για την προσχώρηση του κ. Κοπελούσου στην Δημοτική του Παράταξη ο κ. Βούρος τον τοποθέτησε στην “ανώδυνη” θέση του…Αντιπροέδρου του ΠΠΙΕΔ.
   

  “Βουτιά στο κενό”

  Η πλευρά Βούρου όμως με την υποψηφιότητα Κοπελούσου στην ουσία έκανε απλά μια “βουτιά στο κενό” διότι πολύ καλά γνώριζε ότι με βάση τον κανονισμό της Νέας Δημοκρατίας δεν δικαιούνται να είναι υποψήφιοι στις εσωκομματικές εκλογές όσοι έχουν “εκτελεστικές αρμοδιότητες” σε Δήμους. Έτσι ήξεραν οι κ.κ. Γιώργος Σαραντόπουλος και Σωτήρης Κοσκολέτος όταν συνόδευαν τον δυστυχή κ. Χρήστο Κοπελούσο στα γραφεία του κόμματος να υποβάλει την υποψηφιότητα του, ότι δεν είχε καν το δικαίωμα να είναι υποψήφιος Πρόεδρος! Πρόσθετα γνώριζαν ότι ο κ. Κοπελούσος δεν είχε καν εξοφλήσει την προβλεπόμενη συνδρομή του των 36 ευρώ στο κόμμα και ότι από τους 20 υπογράφοντες την υποψηφιότητά του οι 6 τουλάχιστον δεν ήταν οικονομικά ενήμεροι ως μέλη του κόμματος, άρα δεν μπορούσαν να τον προτείνουν.
   
  Η κάθοδος του κ. Κοπελούσου με τον τρόπο που επιχειρήθηκε, όπως από τα πράγματα φαίνεται, έγινε με στόχο να “καταγγελθεί” η πλευρά του Γιάννη Τομπούλογλου ώστε να μειωθούν οι εντυπώσεις από την βέβαιη εκλογή και επιτυχία του.

  Κόπηκε από τη Νέα Δημοκρατία ο Χρήστος Κοπελούσος

   
  Ήταν λοιπόν φυσικό και επόμενο να αποκλεισθεί η υποψηφιότητα Κοπελούσου, τόσο από την εφορευτική επιτροπή της Β1 Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας όσο και από την Κεντρική Διοίκηση του κόμματος, όπου προσέφυγε χωρίς επιτυχία, με “συμπαραστάτη” τον κ. Θάνο Λέκκα, ο ατυχής κ. Κοπελούσος.
   
  Έτσι λοιπόν το σχέδιο Βούρου για την άλωση της Τοπικής Επιτροπής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ και ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ απέτυχε παταγωδώς, και η Δημοτική Παράταξη Βούρου (ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ) χάνει ακόμα μια ευκαιρία να εμφανισθεί ότι δήθεν εκφράζει τον χώρο της Κεντροδεξιάς στην πόλη μας.

   

   

  Η ομάδα του Καφενείου
  Η ομάδα του Καφενείου
  Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα