Για τις Γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2022 προετοιμάζεται ο διαπραγματευτής του Brexit και Ευρωπαίος Επίτροπος Μισέλ Μπάρνιε διεκδικώντας το χρίσμα υποψηφιότητας του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων παράλληλα με τον ακροδεξιό Ερίκο Ζεμούρ ο οποίος ξεπέρασε σε δημοτικότητα την Μαρίν Λεπέν. Ο Μπάρνιε εισηγείται την διενέργεια δημοψηφίσματος για τον προσδιορισμό χωρητικότητας της Γαλλίας για αλλοδαπούς πρόσφυγες και μετανάστες και την αποδέσμευση της Γαλλίας από αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου εδρεύοντας στο Λουξεμβούργο. 

Μεταξύ άλλων ο Μισέλ Μπαρνιέ σκοπεύει να καθιερώσει Γαλλικό υπουργείο δημόσιας τάξης για την αστυνομία η οποία υπάγεται στις του υπουργείου δικαιοσύνης. Έχει εκφράσει ότι το νεοεισερχόμενο και ακροδεξιό στέλεχος του κόμματός του Ερίκος Ζεμούρ ο οποίος καθηγείται τελευταία σε δημοτικότητα από την Μαρίν Λεπέν, η οποία δεσμεύεται να επανεκδόσει το εθνικό της νόμισμα και να κυκλοφορήσει Γαλλικά φράγκα στη Γαλλική αγορά, δεν πρέπει να έχει άδεια να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές.

Ο Μισέλ Μπάρνιε δήλωσε ότι η Μεγάλη πρόσκειται να επωφεληθεί από την Ε.Ε. και τις σχετικές παροχές χωρίς να επιτελεί τις αντίστοιχες υποχρεώσεις. Ο Λόρδος Φροστ που διαπραγματεύτηκε με τον Μισέλ Μπάρνιε την αποχώρηση της χώρας του από την κοινή αγορά εξέφρασε έκπληξη για τις δηλώσεις του περί Γαλλικού δημοψηφίσματος πάνω στο μεταναστευτικό και πρόβλημα και την αποδέσμευση της Γαλλίας από τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.