Για τις Γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2022 προετοιμάζεται ο διαπραγματευτής του και Ευρωπαίος Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ διεκδικώντας το χρίσμα υποψηφιότητας του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων παράλληλα με τον ακροδεξιό Ερρίκο Ζεμούρ ο οποίος ξεπέρασε σε δημοτικότητα την Μαρίν Λεπέν. Ο Μπαρνιέ εισηγείται την διενέργεια δημοψηφίσματος για τον προσδιορισμό χωρητικότητας της Γαλλίας για αλλοδαπούς πρόσφυγες και μετανάστες και την αποδέσμευση της Γαλλίας από αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου εδρεύοντας στο Λουξεμβούργο. 

Μεταξύ άλλων ο Μισέλ Μπαρνιέ σκοπεύει να καθιερώσει Γαλλικό υπουργείο δημόσιας τάξης για την αστυνομία η οποία υπάγεται στις του υπουργείου δικαιοσύνης. Έχει εκφράσει ότι το νεοεισερχόμενο και ακροδεξιό στέλεχος του κόμματός του Ερρίκος Ζεμούρ ο οποίος καθηγείται τελευταία σε δημοτικότητα από την Μαρίν Λεπέν, η οποία δεσμεύεται να επανεκδόσει το εθνικό της νόμισμα και να κυκλοφορήσει Γαλλικά φράγκα στη Γαλλική αγορά, δεν πρέπει να έχει άδεια να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές.

Ο Λόρδος Φροστ που διαπραγματεύτηκε με τον Μισέλ Μπαρνιέ την αποχώρηση της χώρας του από την κοινή αγορά εξέφρασε έκπληξη για τις του περί Γαλλικού δημοψηφίσματος πάνω στο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα και την αποδέσμευση της Γαλλίας από τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Ο Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε ότι η πρόσκειται να επωφεληθεί από την Ε.Ε. και τις σχετικές παροχές χωρίς να επιτελεί τις αντίστοιχες υποχρεώσεις. 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.