Πριν ακόμα γίνει γνωστή η απαράδεκτη ενέργεια του Δημάρχου κ Βούρου να διατάξει την αφαίρεση του πανό που είχε αναρτήσει στο Δημαρχείο το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, με το οποίο έκφραζε την αλληλεγγύη του στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης, η Λαϊκή Συσπείρωση είχε καταθέσει πρόταση έκδοσης ψηφίσματος αλληλεγγύης από το Δημοτικό Συμβούλιο

Το θέμα θα τεθεί εκτός Ημερήσιας Διάταξης στην αυριανή (26/5) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η εξής: 

Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητάει να συζητηθεί ως θέμα εκτός Ημερησίας Διάταξης η έκδοση ψηφίσματος αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της ισραηλινής επιθετικότητας

Όπως είναι γνωστό το κράτος του Ισραήλ, που ασκεί στα παλαιστινιακά εδάφη εδώ και δεκαετίες, εξαπέλυσε επί 11 ημέρες δολοφονικές επιθέσεις ενάντια στη Γάζα, με δεκάδες νεκρούς μεταξύ αυτών και παιδιά, ενώ προχώρησε σε άγρια καταστολή κατά των Παλαιστινίων μέσα στην ίδια την Ιερουσαλήμ Η επιθετικότητα συνεχίζεται παρά την εκεχειρία. 

Το δολοφονικό χέρι του Ισραήλ ενθαρρύνει η στάση των ΗΠΑ και ΕΕ, και οπλίζει η των ίσων αποστάσεων και της νομιμοποίησης της κατοχής. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, τόσο της σημερινής της ΝΔ που προκαλεί αποκαλώντας «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» τη δολοφονία αμάχων και παιδιών από τις κατοχικές δυνάμεις αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ που αναγόρευσε σε στρατηγικό εταίρο το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και εγκαινίασε την στρατιωτική συνεργασία μαζί του. 

Στον αντίποδα από τη στάση των κυβερνήσεων ο ελληνικός λαός με μαζικές διαδηλώσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης τάχθηκε αποφασιστικά στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. 

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να υπερψηφίσει και να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα το οποίο να κοινοποιηθεί σε κυβέρνηση, υπουργείο εξωτερικών, ΚΕΔΕ, τοπικό και ημερήσιο τύπο και στην   πρεσβεία της Παλαιστίνης: 

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Με αφορμή την πρόσφατη κλιμάκωση της επιθετικότητας και τις επί 11 ημέρες δολοφονικές επιθέσεις του κράτους του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και την Ιερουσαλήμ που είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες Παλαιστινίους  ακόμη και μικρά παιδιά, αλλά και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις μετά την εκεχειρία το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό και ενώνει τη φωνή του με το αίτημα να τερματιστεί η  κατοχή.

Αποδοκιμάζει την απαράδεκτη η των ίσων αποστάσεων, την  προσπάθεια εξίσωσης του θύματος με το θύτη.

Σημειώνει πως  η απαράδεκτη αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ αποχαλίνωσε την επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ. Ευθύνες έχουν και οι ελληνικές κυβερνήσεις, πρώην και νυν, που αναβάθμισαν όλα αυτά τα χρόνια τις σχέσεις με το ισραηλινό κράτος και τις επέκτειναν στο στρατιωτικό τομέα.

Στηρίζει τον αγώνα για την δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για την επιστροφή όλων των παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει αμέσως τη στρατιωτική συνεργασία και τις κοινές. Να μην γίνεται η χώρα μας πεδίο βολής και χώρος εκπαίδευσης της στρατιωτικής μηχανής που δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό.

Απαιτούμε η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει εδώ και τώρα στην αναγνώριση του’ Παλαιστινιακού κράτους σύμφωνα με την  ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015. 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι 

Νίκος Σερετάκης Δανάη Γκούμα Γιάννης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.