ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στο Δήμο Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνος

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε με το Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την Οστεοπόρωση η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη, και τη διατροφή.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες την Τρίτη 12 Μαΐου 2015, ενώ το πρωί της Δευτέρας 11/05 και το πρωί της Τρίτης 12/05 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 200 άτομα.

Το πάνελ των ομιλητών αποτελούνταν από τον κο Παπαδήμα Δήμο, Χειρούργο Ορθοπεδικό, τον κο Κουμαριανό Βαγγέλη Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και την κα Τσεκούρα Μέμη, Πρόεδρο του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα.

Οι ομιλητές παρουσίασαν στον κόσμο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκομένους.

Συγκεκριμένα, η κα Τσεκούρα Μέμη, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης. Έπειτα παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο Σύλλογος για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του καθώς και την κατάκτηση του πρώτου βραβείου από τον Σύλλογό μας, στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών όπως και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013.

Έπειτα ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κύριος Κουμαριανός Βαγγέλης χαιρέτησε την εκδήλωση και ανέφερε τις δράσεις του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας κύριος Βασιλόπουλος Άρης χαιρέτησε την εκδήλωση και υποσχέθηκε την πραγματοποίηση παρόμοιων δράσεων και στο άμεσο μέλλον.

Ο εξειδικευμένος εξήγησε αναλυτικά στο κοινό το τι είναι η οστεοπόρωση και η οστεοαρθρίτιδα, ποιους αφορά και έδωσε πληροφορίες για την της νόσου. Ακόμη, μίλησε για τις μεθόδους εξέτασης που ακολουθούνται για να ανιχνευθεί η οστεοπόρωση και η οστεοαρθρίτιδα και για τους τρόπους θεραπείας.

 

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων, πράγμα το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους τελευταίους να συνομιλήσουν με το επιστημονικό πάνελ και να εκθέσουν τα ερωτήματά τους.

 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Φωτογραφία από την δωρεάν μέτρηση οστεοπόρωσης:

οστεοπωρωση

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.