ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ FIFA

0
47

Γράφει ο αθλητικογράφος Νίκος Μητσόπουλος

Μπορεί η να ήταν αυτή που είχε αναλάβει το ρόλο των συνενοήσεων με την κυβέρνηση (παρουσία πάντα της ), αλλά πλέον όλα είναι στα χέρια της . Και η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει πλέον τρία πράγματα να ζητήσει, τρεις αλλαγές που θα βάλουν τέλος στο σίριαλ του Grexit και θα δώσουν το δικαίωμα στον νόμο Κοντονή να περάσει χωρίς αυτό να συνεπάγεται την “έξοδο” της Ελλάδας απ’τις διεθνείς ομοσπονδίες, με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Η πρώτη αλλαγή αφορά το περίφημο πια άρθρο 15, την πλήρη αποσοαφήνιση, που δεν θα επιδέχεται ερμηνείας/αμφισβήτησης, του αυτοδιοίκητου και της ανεξαρτησίας της ΕΠΟ.

Οι άλλες δύο αλλαγές αφορούν τους τακτικούς δικαστές. FIFA και UEFA δεν επιθυμούν να ορίζεται εκ των προτέρων η ακριβής διάρκεια της θητείας τους. Επιπλέον, επιθυμούν να ορίζεται σαφώς ο αριθμός των τακτικών δικαστών μέσα απ’τους οποίους θα γίνεται η επιλογή απ’την ΕΠΟ. Όπως τονίζουν, δεν γίνεται οι προτεινόμενοι δικαστές να είναι πχ τέσσερις και να πρέπει να επιλεγούν τρεις, γιατί τότε θα μιλάμε για μια διαδικασία που θα μοιάζει περισσότερο με ορισμό, παρά με επιλογή. Για να υπάρχει πραγματική δυνατότητα επιλογής, θα πρέπει ο αριθμός των προτεινόμενων να είναι τουλάχιστον διπλάσιος των θέσεων.

 

Σημαντικό ρόλο στο τελευταίο έχει παίξει το γεγονός πως κάτα κάποιο τρόπο η χώρα μας είναι “υπότροπη”, αφού ο νόμος Κοντονή δεν είναι ο πρώτος που προσπαθεί να περάσει τις τελευταίες δεκαετίες μια κυβέρνηση και που έχει φέρει το ποδόσφαιρό μας κοντά στον αποκλεισμό από FIFA/UEFA.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.