Μετακίνησαν οι Χάρτες Google το όνομα της Παλαιστίνης

Γράφει ο Κώστας Κητής

Μέτριες έως και έντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις από πλευράς παλαιστινίων, μετά την μετακίνηση από τους Χάρτες Google του ονόματος της Παλαιστίνης, επάνω στην χαρτογράφηση των περιοχών ανατολικά του Ισραήλ.

Αν και ο διακεκομμένος συνοριακός διαχωρισμός διατηρήθηκε επάνω στους χάρτες, η ονομασία έχει αφαιρεθεί, προκαλώντας έτσι τις αντιδράσεις του συνδικάτου των παλαιστινίων δημοσιογράφων και μεγάλης μερίδας του κοινού, που κατ’ενεργεί σχετικό  για την επαναφορά της σχετικής ονομασίας στους χάρτες.

Σημειώνεται πως οι Χάρτες Google είχαν «αναγνωρίσει» την από τον Μάιο του 2013, καταχωρώντας τότε την ονομασία της στους χάρτες τους, αλλά για κάποιο λόγο φαίνεται να υποχώρησαν στην απόφασή τους από τις 25 του περασμένου Ιουλίου.

Το Φόρουμ των Παλαιστινίων Δημοσιογράφων είπε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί «μέρος του Ισραηλινού σχεδίου να εγκαθιδρύσει την ονομασία του ως νομίμου κράτους για τις επόμενες γενεές και να καταργήσει την δια μιας».

«Η κίνηση είναι επίσης σχεδιασμένη να διαψεύδει την ιστορία, την γεωγραφία, και το δικαίωμα των παλαιστινίων στα πάτρια εδάφη τους, και αποτελεί μια αποτυχημένη απόπειρα παρέμβασης στην μνήμη, τόσο των παλαιστινίων και των Αράβων, όσο και του υπόλοιπου κόσμου», συνεχίζει η ανακοίνωση του Φόρουμ των Παλαιστινίων Δημοσιογράφων, το οποίο και ζητεί την επαναφορά της ονομασίας της χώρας του στην χαρτογράφηση της Google.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.