Μήνυση της Γαλλίας στην καπνοβιομηχανία για τα διάτρητα φίλτρα τσιγάρων

Μήνυση για την στέρηση της ζωής πολλών ανθρώπων και για την παραποίηση των αποτελεσμάτων των δοκιμαστικών πειραμάτων εναντίον των τεσσάρων μεγαλύτερων καπνοβιομηχανιών του κόσμου κατέθεσε το Γαλλικό Αντικαπνιστικό Συμβούλιο () έχοντας ως επίκεντρο τα διάτρητα φίλτρα πολλών τσιγάρων τα οποία όποτε υπάρχουν σε αυτά υπάρχουν και οι πρόσφατες ενδείξεις ότι οδηγούν σε επαυξημένες πιθανότητες εμφάνισης αδενικού καρκινώματος, της πιο διαδεδομένης μορφής καρκίνου του πνεύμονα η οποία δεν ευνοείται στατιστικά εφάμιλλα και χωρίς την ύπαρξή τους σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ιατρική μελέτη από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόσθετα με τα παραπάνω οι καπνοβιομηχανίες κατηγορούνται και για την παραποίηση  των δοκιμαστικών πειραμάτων έχοντας την ίδια αιτία τα οποία διενεργούνται για την διαπίστωση των επιπέδων της πίσσας και της νικοτίνης στο κάθε λέγοντας από την πλευρά των εναγομένων ότι καταγράφονται από μηχανές αυτά με χαμηλότερο ή και υποπολλαπλάσιο επίπεδο κατά 2 με 10 φορές του πραγματικού τους ισοδύναμου.

Τα διάτρητα φίλτρα έκαναν την εμφάνισή τους στον σχεδιασμό των τσιγάρων κατά την δεκαετία του 1950 ώστε να τους προσδώσουν πιο ανάλαφρο και σχετικότερα υγιεινό χαρακτήρα. Το CNCT επικαλείται ωστόσο δικαστική υπόθεση της και των δύο άλλων καπνοβιομηχανιών εναντίον της British American Tobacco () το 1982 όταν πρωτοκυκλοφόρησαν από αυτήν τα Barclay σαν έχοντας λιγότερη πίσσα κατά 99% σε σχέση και με τα συνήθη τσιγάρα κατά την οποία όμως αναγορεύονταν η εναπόθεση του δακτύλου του χεριού επάνω στο φίλτρο με αποτέλεσμα το ίδιο να μην ισχύσει λέγοντας έτσι πως οι καπνοβιομηχανίες έχουν υπόψιν τα ανάλογα προβλήματα στον σχεδιασμό των τσιγάρων από πριν από πολλά χρόνια.

Οι πολυεθνικές που επιδέχονται την μήνυση από τις 18 Ιανουαρίου 2018 είναι οι Γαλλικές υποδιαιρέσεις των Philip Morris International (), British American Tobacco (), Japan Tobacco International () και (πρώην ) καθώς το 97% των τσιγάρων τα οποία πωλούνται στην τα οποία κοστίζουν 10 € ενώ βρίσκονται σε απλές συσκευασίες έχουν και διάτρητα φίλτρα σύμφωνα με το CNCT.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.