Νέα παρέμβαση της Κομισιόν στο διαδίκτυο

Βρίσκεται αυτήν την στιγμή υπό οδεύοντας προς έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκή Οδηγία που θα αφορά στην προβολή ειδήσεων και παρομοίων ντοκουμέντων από άλλες πηγές μέσω του διαδικτύου, και στην προβολή βίντεο τρίτων σε διαδικτυακές πλατφόρμες συγκομιδής και προβολής πολυμέσων, καθώς και σε ευρύτερα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, έχοντας ως σκοπό την δημιουργία μεγαλύτερων εσόδων των κατόχων του εκάστοτε υλικού.

Θα προβλέπει μεταξύ άλλων, την αδειοδότηση των διαδικτυακών ιστοσελίδων από τους κατόχους του εκάστοτε υλικού, για την προβολή του σε αυτές από τρίτους υπό την δική τους ευθύνη, αλλά και μια σειρά από ατελείωτες και πολύπλοκες λεπτομέρειες τεχνικό-νομικού επιπέδου και περιεχομένου που έχει ειπωθεί από ειδήμονες και ειδικούς ότι υπονομεύουν το δικαίωμα στο ελεύθερο πανόραμα των πληροφοριών – αν και οι διατάξεις δεν αφορούν επιστημονικά και εκπαιδευτικά ντοκουμέντα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της στην οποία ανήκει και το You Tube, «Αυτό θα μετατρέψει αναπόφευκτα το διαδίκτυο σε ένα μέρος όπου τα πάντα προτού ανέβουν στον ιστό θα πρέπει να περάσουν από δικηγόρους, για να μπορέσουν τελικά να φτάσουν στο κοινό». Η Οδηγία ονομάζεται E-Commerce Directive και αναμένεται να υποβληθεί προς ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την πιθανότητα εφαρμογής της στα κράτη-μέλη της εντός του τρέχοντος έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.