Παροτρύνεται από την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων

0
59

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία εξέδωσε εγκύκλιο τοποθέτησης με την οποία παροτρύνει την χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων σαν υποκατάστατα των πύρινων τσιγάρων λέγοντας πως «η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων της τρέχουσας γενεάς είναι λιγότερο επιβλαβής από το κάπνισμα των συμβατικών» μολονότι δεν είναι γνωστές μέχρι στιγμής οι επιπτώσεις στην υγεία από την μακροπρόθεσμη χρήση τους.

Η Εταιρία κάλεσε τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων να «ρυθμίσει τους ανάλογους κανόνες και περιορισμούς για όλα τα προϊόντα καπνού περιλαμβάνοντας και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ώστε να αποφασιστεί η απόλυτη και η σχετική ζημιά που προκαλεί το καθένα από αυτά και να εκτιμηθεί εάν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα βοηθούν στην μείωση της θνησιμότητας και των επιπέδων της καθώς και τις επιπτώσεις τις οποίες δημιουργεί η προώθησή τους στην καταναλωτική συμπεριφορά και τις αντιλήψεις».

Η Εταιρία ωστόσο ανέφερε πως «Παρά τις συχνές υποδείξεις των ιατρών πολλά άτομα δεν καταβάλουν προσπάθειες να διακόψουν το κάπνισμα ή να μεταχειριστούν εγκεκριμένες φαρμακευτικές αγωγές κατάπαυσης του και τα συγκεκριμένα άτομα πρέπει να παροτρυνθούν για την μετάβασή τους στο εν δυνάμει λιγότερο επιβλαβές προϊόν καθώς η μετάβαση στην αποκλειστική χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων είναι προτιμότερη από την συνέχιση του καπνίσματος».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.