Καταζητούμενος της διεθνούς ς εντοπίστηκε στο Νιου Τζέσρσεϋ των από την πόλη του Morristown ονόι Αλέξανδρος Saab από τον Λίβανο κατέχοντας Αμερικανική υπηκοότητα μετά το 2008 διευθύνοντας το τμήμα πληροφορικής εταιρείας παροχής ενέργειας με την ιδιότητα μηχανολόγου πληροφορικής του λογισμικού και αναπληρωτής λέκτορας πανεπιστημίου του City της Νέας Υόρκης στην σχολή διοίκησης επιχειρήσεων Zicklin κολεγίου του Bauch διδάσκοντας σε μεταπτυχιακά προγράμματα επιχειρηματικά και πληροφοριακά πρότυπα και στρατηγικές των στελεχών πληροφορικής έως ότου εντοπίστηκε η δράση του με την Χεσμπολάχ τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Ali Hassan Saab με το πραγματικό του όνομα γνωστός από Rachid υπήρξε μέλος της Χεσμπολάχ από το 1996 λαμβάνοντας μετά το 1999 τεχνικό προσανατολισμό και εκπαίδευση κατασκευής και εκπυρσοκρότησης εκρηκτικών μηχανισμών και χειρισμού των όπλων με λεπτομερειακή ειδίκευση πυροτεχνικών κυκλωμάτων και χημικής διάρθρωσης εκρήξεων στα οποία καταρτίστηκε το 2004 και το 2005 όταν αιτήθηκε την Αμερικανική υπηκοότητα την οποία απέκτησε το 2008 δηλώνοντας πως το κατηγορείται ψευδώς ότι δεν συμμετείχε με την τρομοκρατία.

Εκπαιδεύτηκε σε μεταφορές πολεμικού εξοπλισμού κατατοπίζοντας στρατιωτικών τακτικών και της στρατηγικής πολέμου και διεξήγαγε την παρακολούθηση Ισραηλινών και των Λιβανικών Νοτίως στρατευμάτων καταγράφοντας το 1996 με την πρώτη επιχείρηση στην οποία συμμετείχε τα προγράμματα κατάταξης της στρατιωτικής ασφάλειας και τα μεταχειρισμένα στρατιωτικά οχήματα και τις διαδικασίες ελέγχου προσπέλασης.

Στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή βρέθηκαν 208 φωτογραφίες από την στην Κωνσταντινούπολη και κυβερνητικά μαυσωλεία των όπου διεξήγαγε κατασκοπευτικές δραστηριότητες παρακολούθησης και προμελέτης προγραμματισμού τοπικής πρόσβασης στην , την και την Βοστόνη των Η.Π.Α. εκφέροντας προοπτική μελλοντικών τρομοκρατικών επιθέσεων με υπολογισμό πρόσβασης αποστάσεων.

Το Άγαλμα της Ελευθερίας, η πλατεία Times της Νέας Υόρκης και ο ίδιος ο Λευκός Οίκος υπήρξαν στόχαστρο από την της Κωνσταντινούπολης με την οποία ασχολήθηκε όταν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα της Νότιας περιφέρειας της Νέας Υόρκης όπου κρατείται με κατηγορίες τρομοκράτησης και παράλειψης έγγαμων υποχρεώσεων και ψευδών δηλώσεων επί ταυτοποίησης του πολίτη και αποδήμησης λόγω της συζύγου του.

Κατατοπιστικά πεδία παρατηρήσεών του επίσης αποτέλεσαν γέφυρες και κτήρια σαν τον διεθνή αερολιμένα Newark Liberty της Νέας Υόρκης, το κέντρο Rockefeller, το μέγαρο του Ο.Η.Ε., το Empire State Building, την αερογέφυρα Ουάσινγκτον αφιερωμένη στην 24-η Ιουλίου και τις υπόγειες οδικές σήραγγες από και προς την πόλη της Νέας Υόρκης.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης και το Ομοσπονδιακό Κομμό των Ανακρίσεων με την υπηρεσιακή αντιτρομοκρατική πρόληψη στις Η.Π.Α. οδήγησαν σε σύλληψη και κράτηση τον 42-χρόνο ύποπτο τρομοκράτη τελώντας αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Ο βοηθός υποδιευθυντής από το κομμό των ανακρίσεων William F. Sweeney Jr. ανακοίνωσε «Ως το εικάζεται ο Saab ξεκίνησε την εκπαίδευση σε επιχειρήματα των Χεσμπολά στο εξωτερικό και διαμένοντας στις Η.Π.Α. παρακολούθησε πλήθος τοποθεσιών στενά από μεγάλες πόλεις. Η σημερινή ανακοίνωση τονίζει συνεχείς προσπάθειες διεθνούς και πολύπτυχης τρομοκρατικής οργάνωσης προς κατευνασμό εγχώριων και διεθνών στόχων κατά την διαλεύκανση ευάλωτων χαρακτηριστικών με συγκομιδή απαραιτήτων πληροφοριών χρήσιμων για μελλοντικές επιθέσεις. Στην πόλη που δεν κλείνει το μάτι το ίδιο και οι πράκτορες του FBI, ανακριτές, και αναλυτές εργαζόμενοι για την πρόληψη της τρομοκρατίας από προστασία χάρη στην εργασία των οποίων μελλοντικές παρακολουθήσεις του Saab θα περιορίζονται στο κελί της φυλακής. Δεν μπορούμε να φέρουμε το έργο μόνοι μας σε πέρας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω αμέτρητους ιδιωτικούς υπαλλήλους ασφαλείας προφυλάσσοντας πολλές από τις προαναφερόμενες περιοχές, εφιστώντας την επαγρύπνηση προς την δυσχέρεια του εχθρού, και να συστήνω στο ευρύτερο κοινό να εξακολουθούν οι αναφορές υπόπτων εξελίξεων στις αρχές όπως τόσες φορές κατά το παρελθόν.».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.