Καταζητούμενος της διεθνούς τρομοκρατίας εντοπίστηκε στο Νιου Τζέσρσεϋ των από την πόλη του Morristown ονόματι Αλέξανδρος Saab από τον Λίβανο κατέχοντας Αμερικανική υπηκοότητα μετά το 2008 διευθύνοντας το τμήμα πληροφορικής εταιρείας παροχής ενέργειας με την ιδιότητα μηχανολόγου πληροφορικής του λογισμικού και αναπληρωτής λέκτορας πανεπιστημίου του City της Νέας Υόρκης στην διοίκησης επιχειρήσεων Zicklin κολεγίου του Bauch διδάσκοντας σε μεταπτυχιακά προγράμματα επιχειρηματικά και πληροφοριακά πρότυπα και στρατηγικές των στελεχών πληροφορικής έως ότου εντοπίστηκε η δράση του με την Χεσμπολάχ τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Ali Hassan Saab από το πραγματικό του όνομα γνωστός σαν Rachid υπήρξε μέλος της Χεσμπολάχ από το 1996 λαμβάνοντας μετά το 1999 τεχνικό προσανατολισμό και εκπαίδευση κατασκευής και εκπυρσοκρότησης εκρηκτικών μηχανισμών με χειρισμού των όπλων με λεπτομερειακή ειδίκευση πυροτεχνικών κυκλωμάτων και χημικής διάρθρωσης εκρήξεων στα οποία καταρτίστηκε το 2004 και το 2005 όταν αιτήθηκε την Αμερικανική υπηκοότητα την οποία το 2008 απέκτησε δηλώνοντας όπως κατηγορείται ψευδώς ότι δεν συμμετείχε με την τρομοκρατία.

Εκπαιδεύτηκε στις μεταφορές πολεμικού εξοπλισμού κατατοπίζοντας στρατιωτικών τακτικών και της στρατηγικής του πολέμου και διεξήγαγε την παρακολούθηση Ισραηλινών και των Λιβανικών Νοτίως στρατευμάτων καταγράφοντας το 1996 από την πρώτη επιχείρηση στην οποία συμμετείχε τα προγράμματα κατάταξης της στρατιωτικής ασφάλειας και τα μεταχειρισμένα στρατιωτικά τους οχήματα και τις διαδικασίες ελέγχου της προσπέλασης.

Στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή βρέθηκαν 208 φωτογραφίες από την στην Κωνσταντινούπολη και κυβερνητικά μαυσωλεία των Η.Π.Α. όπου διεξήγαγε κατασκοπευτικές δραστηριότητες παρακολούθησης και προμελέτης του προγραμματισμού τοπικής πρόσβασης με την , την και την πόλη της Βοστώνης των Η.Π.Α. εκφέροντας την προοπτική μελλοντικών τρομοκρατικών επιθέσεων με υπολογισμό πρόσβασης αποστάσεων.

Το Άγαλμα της Ελευθερίας, η πλατεία Times της Νέας Υόρκης και ο ίδιος ο Λευκός Οίκος υπήρξαν στο στόχαστρο από την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης με την οποία ασχολήθηκε όταν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Νότιας περιφέρειας της Νέας Υόρκης όπου κρατείται με τις κατηγορίες τρομοκράτησης και παράλειψης έγγαμων υποχρεώσεων και ψευδών δηλώσεων επί της ταυτοποίησης του πολίτη και αποδήμησης λόγω της συζύγου του.

Κατατοπιστικά πεδία των παρατηρήσεών του επίσης αποτέλεσαν γέφυρες και κτήρια σαν τον διεθνή αερολιμένα Newark Liberty της Νέας Υόρκης, το κέντρο Rockefeller, το μέγαρο του Ο.Η.Ε., το Empire State Building, την γέφυρα του Γεωργίου Ουάσινγκτον αφιερωμένη στην 24-η Ιουλίου και τις υπόγειες οδικές σήραγγες από και προς την πόλη της Νέας Υόρκης.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης και το Ομοσπονδιακό Κομμό των Ανακρίσεων με την υπηρεσιακή αντιτρομοκρατική πρόληψη στις Η.Π.Α. οδήγησαν στην σύλληψη και κράτηση του 42-χρόνου υπόπτου τρομοκράτη τελώντας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Ο βοηθός υποδιευθυντής από το κομμό των ανακρίσεων William F. Sweeney Jr. ανακοίνωσε «Ως το εικάζεται ο Saab ξεκίνησε την εκπαίδευση με επιχειρήματα των Χεσμπολά από το εξωτερικό και διαμένοντας στις Η.Π.Α. παρακολούθησε πλήθος τοποθεσιών στενά από τις μεγάλες πόλεις. Η σημερινή ανακοίνωση τονίζει συνεχείς προσπάθειες διεθνούς και πολύπτυχης τρομοκρατικής οργάνωσης προς κατευνασμό εγχώριων και διεθνών στόχων κατά την διαλεύκανση ευάλωτων χαρακτηριστικών τους με την συγκομιδή των απαραιτήτων πληροφοριών χρησίμων σε μελλοντικές επιθέσεις. Στην πόλη που δεν κλείνει μάτι το ίδιο οι πράκτορες του FBI, ανακριτές, και αναλυτές εργαζόμενοι για την πρόληψη της τρομοκρατίας από την προστασία της όπου χάρη στην εργασία τους μελλοντικές παρακολουθήσεις του Saab θα περιορίζονται από το κελί φυλακής. Δεν μπορούμε να φέρουμε το έργο μόνοι μας σε πέρας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αμέτρητους ιδιωτικούς υπαλλήλους ασφαλείας προφυλάσσοντας πολλές από τις προαναφερόμενες περιοχές, εφιστώντας τους επαγρύπνηση προς την δυσχέρεια του εχθρού, και να συστήνω προς το ευρύτερο κοινό να εξακολουθούν τις αναφορές υπόπτων εξελίξεων στις αρχές όπως τόσες φορές κατά το παρελθόν.».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.