Πολιτική υστεροφημία

0
87
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Γράφει ο Μπάμπης Καραιλίδης

Φίλες και φίλοι ήμουν από τους πρώτους που στάθηκαν δίπλα στο πλευρό του Παντελή Γρετζελιά στην τελευταία ως φαίνεται προσπάθειά του να εκλεγεί δήμαρχος στον ενιαίο δήμο μας. Παρ ότι με προσέγγισαν και άλλοι συνδυασμοί και υποψήφιοι για τους δικούς μου λόγους πήρα την απόφαση που θεωρούσα κατά την γνώμη μου ως πιο σωστή.

Το σκεπτικό της επιλογής αυτής δεν είχε να κάνει ούτε με πολιτικά, ούτε με συναισθηματικά αλλά και σίγουρα όχι για όσους με γνωρίζουν ,με προσωπικά και συμφεροντολογικά κριτήρια. Η πλάστιγγα της απόφασής μου έγειρε προς το μέρος του ,γιατί θεώρησα και θεωρώ πως είναι ο <<μόνος>> αυτοδιοικητικός ηγέτης που έχει τα εχέγγυα και τις προδιαγραφές για να πετύχει την πολυπόθητη επανεκκίνηση του δήμου μας και να καταφέρει να ανακτήσει την χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα , παρ ότι σε αυτό συνέβαλε και ο ίδιος με προσωπικά λάθη και συμπεριφορές κυρίως στην διάρκεια της τελευταίας θητείας του. Γνωρίζοντας πως στην ζωή όλοι κάνουμε λάθη και ειδικά όσοι εργάζονται ,ξεπέρασα τους ενδοιασμούς που μου προκάλεσαν κάποιες αντιδράσεις πολιτών αλλά και φίλων με τους οποίους έρχομαι καθημερινά σε επαφή.

Από την πρώτη στιγμή, προσπάθησα χωρίς ενδοιασμούς με το λόγο και τις απόψεις μου, να απαντήσω στα αρνητικά σχόλια αντεπεξερχόμενος με το έργο του αλλά και τις γνώσεις του γύρω από την αυτοδιοίκηση αλλά και των προβλημάτων του δήμου μας. Με αυτό το σκεπτικό θεωρώ πως έφτασα ως το τέλος της εκλογικής διαδικασίας, κρατώντας μια έντιμη στάση απέναντι στον Κο Γρετζελιά, απέναντι στους συνυποψήφιους μου και προπαντός απέναντι στους πολίτες στους οποίους οφείλουμε όλοι να λογοδοτούμε, αν θέλουμε να κερδίσουμε ένα τμήμα από την χαμένη αξιοπιστία της κάθε μορφής διοίκησης.

Αγαπητοί φίλοι θεωρούσα και θεωρώ την φερεγγυότητα και την εντιμότητα ως τα βασικά και προαπαιτούμενα συστατικά στο χαρακτήρα του κάθε πολιτικού και όχι μόνο άνδρα. Αυτά με δίδαξαν η ποντιακή μου ανατροφή και καταγωγή αυτά μου έμαθαν οι δάσκαλοι αλλά και οι γονείς μου με αυτά πορεύτηκα και πορεύομαι μέχρι σήμερα και αν δεν γίνει κάτι συνταρακτικό αυτά θα ασπάζομαι στο υπόλοιπο της ζωής μου.

Θέλοντας λοιπόν να διαφυλάξω πάνω από όλα αυτή μου την σταθερή πορεία αλλά και τον κόπο που κατέβαλα για να το πετύχω θα ήθελα να δηλώσω το εξής: Στηρίζω τον υποψήφιο δήμαρχό μας Παντελή Γρετζελιά και τον συνδυασμό μας Ξανά Μαζί και κάνω τον δικό μου έντιμο αγώνα για να πετύχει τους στόχους του που δεν είναι άλλοι από την νίκη στις ερχόμενες εκλογές. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα είμαι αμείλικτος κριτής σε περίπτωση που διαπιστώσω πως δεν τηρούνται αυτά που για τα οποία έχω αγωνιστεί σε όλο μου τον βίο και δεν δέχομαι να τα βάλω σε καμία διαπραγμάτευση.

Όπως είναι βέβαιο ,πως δεν θα δεχτώ και θα καταγγείλω δημόσια ,την οποιαδήποτε παρέμβαση από οπουδήποτε και αν προέχετε ,που μπορεί να έχει ως στόχο να αλλοιώσει την ετυμηγορία των πολιτών και του εκλογικού αποτελέσματος υπέρ κάποιου συνυποψήφιου μου.

Πιστεύω πως αρχηγός της παράταξής μας θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ως θεματοφύλακας των αξιών και των αρχών που πρεσβεύουμε και θα εγγυηθεί για το αδιάβλητο των διαδικασιών διαφυλάττοντας έτσι και την προσωπική του υστεροφημία κάτι που κάθε πολιτικός άνδρας επιθυμεί να πετύχει μετά το τέλος της πολιτικής του καριέρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.