8 C
Nea Chalkidona
Τρίτη, 28/03/2023

  Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 28/9 (Ρεπορτάζ)

  Πραγματοποιήθηκε χθες η 16η κι 17η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας στο κτίριο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού Διασποράς.

  Το θέμα της 16ης συνεδρίασης ήταν η έγκριση απολογισμού εσόδων-εξόδων και ισολογισμού του δήμου το οικονομικό έτος 2014.

  dsc_1343Ο δήμαρχος στην ομιλία του τόνισε πως: «Το 2014 ήταν ιδιαίτερη χρονιά καθώς την 1η Σεπτεμβρίου αναλάβαμε την διαχείριση για το έτος. Υπήρχαν μεγάλες του δήμου και πλέον οι ευθύνες έχουν αποδοθεί. Αναλάβαμε σε μια εποχή που υπήρχε μνημόνιο στους δήμους, σ’ αυτή τη κατάσταση βρεθήκαμε και αυτήν αντιμετωπίσαμε».

  Στο κλείσιμο της ομιλίας του ευχαρίστησε τις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου, τους ορκωτούς λογιστές, τον αντιδήμαρχο οικονομικών, τον διευθυντή οικονομικών του δήμου τον λογιστή του δήμου και όσους βοήθησαν.

  dsc_1346Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος οικονομικών, ο οποίος δήλωσε ότι είναι τέλος εποχής για μία σκοτεινή περίοδο. Τόνισε πως το 2014 όταν ανέλαβαν τη στο ταμείο του δήμου υπήρχαν περίπου 340 χιλιάδες ευρώ ενώ σήμερα υπάρχουν περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ.

  «Έχει γίνει πλέον μία τακτοποίηση και ένα μάζεμα των οικονομικών του δήμου. Δεν υπάρχουν πλέον άσκοπες δαπάνες».

  Ο ορκωτός λογιστής κ. Μανωλάτος στην ομιλία του τόνισε ότι ο απολογισμός αυτός ξεκάθαρα αφορά -στο μεγαλύτερο κομμάτι-την προηγούμενη και όχι την τωρινή ενώ η ορκωτή λογίστρια κ. Χρυσανθοπούλου μίλησε για την βάση δεδομένων για το 2014, η οποία δεν υπάρχει και έτσι είναι αδύνατον να δούμε ποιοι χρωστάνε και που.

  dsc_1334Πριν ψηφιστεί η έγκριση του απολογισμού εσόδων-εξόδων και ισολογισμού έγινε μεγάλος λόγος για τις απουσίες που γίνονται στις συνεδριάσεις του δήμου, συγκεκριμένα υπήρξε μία έντονη διαμαρτυρία του κ. Ντάση ο οποίος λογομάχησε με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για τις ποινές που πρέπει να υποβληθούν. Τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος και απάντησε στον κ. Ντάση πως ο επικεφαλής κάθε παράταξης των ατόμων που απουσιάζουν απ’ τη παράταξη του πρέπει να παίρνει θέση.

  Στην συνέχεια υπήρξε μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του πρώην αντιδημάρχου κ. Κουτσάκη και του προέδρου. Ο κ. Κουτσάκης δήλωσε πως αυτή ήταν μια η οποία δεν πήρε ποτέ δάνειο και πως ότι καλό βλέπουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα δικών τους κινήσεων και όχι της τωρινής διοίκησης , στο σημείο αυτό ο πρόεδρος απάντησε πως θα κρίνονται για μια ζωή καθώς υπάρχουν μελανά σημεία με ονοματεπώνυμα.

  Ο απολογισμός εσόδων-εξόδων και ισολογισμού του δήμου για το οικονομικό έτος 2014 ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία, παρών δήλωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Αράπογλου και κ. Πλάτανος ενώ αποχή δήλωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γεωργαμλής, κ. Κοπελούσος, κ. Κόντος, κ. Ντάσης και η κυρία Αναγνώστου.

  dsc_1337Για την 17η συνεδρίαση υπήρχανε δύο θέματα.

  Το πρώτο θέμα, το οποίο ήταν ημερησίας εισήχθη ομόφωνα προς συζήτηση. Πρόκειται για την αποστολή μιας επιστολής διαμαρτυρίας προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Πρόεδρο και τους βουλευτές του Κοινοβουλίου, ΚΕΔΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ με θέμα: Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην ψήφιση από την Ελληνική Βουλή της πλήρους μεταβίβασης για 99 χρόνια μιας σειράς Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, το λεγόμενο Υπέρταμείο.

  Το θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ παρών δήλωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Αράπογλου και κ. Πλάτανος.

  dsc_1339Το θέμα της ημερήσιας διάταξης «Έγκριση διοργάνωσης κύκλου σεμιναρίων φιλοσοφικής Συμβουλευτικής στις 10/10/2016 και κάθε Δευτέρα έως τις 12/12/2016», πέρασε ομόφωνα.

  Η ομάδα του Καφενείου
  Η ομάδα του Καφενείου
  Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα