Ίδρυση κοινού μετώπου για την τεχνητή νοημοσύνη από 5 μεγάλες εταιρίες

Στην ίδρυση κοινού μετώπου για την προέβησαν σήμερα οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες Google, Microsoft, IBM, Amazon, και Facebook, σε μια προσπάθεια να μετριάσουν τις επιπτώσεις των εκφρασμένων ανησυχιών και των αντιλήψεων μεγάλης μερίδας της κοινής γνώμης ότι η πρόσφατη εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης θα προδιαθέτει ως αβέβαιο το μέλλον της αγοράς εργασίας για το ανθρώπινο δυναμικό, ότι θα κατανείμει άνισα τον πλούτο της Γης ως προς τους κύριους παράγοντες αυτής, ακόμη και πως εγγυμονεί κινδύνους για την φύση της εξέλιξης των μηχανών σε υπέρ-ανθρώπινους και ευφυείς υπέρ-διαχειριστές δεδομένων.

Το κοινό μέτωπο φέρει την ονομασία «Κοινό Μέτωπο για την προς Όφελος των Ανθρώπων και της Κοινωνίας» και η πόλη στην οποία θα εδρεύει δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, ενώ αποκλείστηκε από τους ιδρυτές του τηλεφωνικά με δημοσιογράφους το ενδεχόμενο αυτό να αποσκοπεί στην εξάσκηση επιρροής στις κυβερνήσεις.

Το κοινό μέτωπο θα έχει την ευθύνη για την διεξαγωγή έρευνας, την δημοσίευση και την δημιουργία εκδόσεων, και την σύσταση βέλτιστων πρακτικών για την επίτευξη των κοινών στόχων των μελών του, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε ηθικολογικά προβλήματα και πτυχές της εξελισσόμενης τεχνολογίας, με ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής και μεμονωμένων ηθικολόγων, εκπροσωπούντων χρηστών και άλλων μη κερδοσκοπικών φορέων. Πάντως τα μέλη-ιδρυτές του μετώπου εγγυήθηκαν πως οι αναδυόμενες τεχνολογικές εξελίξεις θα πρέπει να κάνουν σεβαστό το κάθε ανθρώπινο δικαίωμα και πρακτικές γύρω από αυτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.