Στόχος του Οικουμενικού Πατριάρχη η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης

Η βιβλιοθήκη της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, στο υπόγειο της Μονής της Αγίας Τριάδας

Γράφει ο

Σύμφωνα με το CNN Ελλάδας και ανώτατες εκκλησιαστικές πηγές, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναμένεται να δραστηριοποιηθεί και να αναλάβει πρωτοβουλίες ως προς την επαναλειτουργία της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στα Πριγκιπόνησσα της Κωνσταντινούπολης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, απόφοιτος και ο ίδιος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, κατ έφτασε σε αυτήν για ανάρρωση μετά την λήξη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Ορθοδοξίας, η διεξαγωγή της οποίας αποτέλεσε υπόσχεση κατά την ενθρόνισή του στον Οικουμενικό Θρόνο, άλλη εκ των οποίων υπήρξε η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης που είχε κλείσει το 1971 μετά την απαγόρευση των ιδιωτικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Τουρκία.

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης βρίσκεται στον Λόφο της Ελπίδας στα Πριγκιπόνησσα της Κωνσταντινούπολης και ιδρύθηκε το 1944 με σκοπό την ιερατική εκπαίδευση, ενώ στο εσωτερικό της ενσωματώνεται η Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος Κωνσταντινουπόλεως, όπου βρίσκεται και η βαρυσήμαντη και αξιόλογη βιβλιοθήκη της με τόμους, έργα και θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας.

Από την αρχή του 2015, η Βιβλιοθήκη της Ελληνικής Βουλής, η Κρατική Βιβλιοθήκη του Μονάχου και η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης συνέβαλλαν στην ενοποίηση και καταγραφή της βιβλιοθήκης αυτής με σύγχρονο βιβλιοθηκονομικό σύστημα, καθώς και στην ηλεκτρονική καταγραφή και ψηφιοποίηση της με ανταλλαγή φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μέσω του προγράμματος ανταλλαγής Erasmus, κατά που ήρθε σε πέρας που ήταν πράγματι αξιόλογο και σημαντικό.

Την ίδια χρονιά ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας Νταβούτογλου συνέδεσε την επαναλειτουργία της Χάλκης με την λειτουργία τζαμιού στην Θεσσαλονίκη, και την έθεσε ως προϋπόθεση, καθώς μέχρι τώρα τίποτα από τα δύο δεν έχει συμβεί.

Thi

halki10
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εισέρχεται στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, για ανάρρωση μετά την Πανορθόδοξη Σύνοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.