19.5 C
Nea Chalkidona
Τετάρτη, 29/05/2024

  Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 29/11 (Ρεπορτάζ)

  Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/11 η 22η και η 23η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου «».

  Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου ενημέρωσε αρχικά το σώμα πως ο κ. Δήμαρχος δεν θα παραστεί στο Δημοτικό συμβούλιο, καθώς βρίσκεται στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

  Αρχικά το λόγο ζήτησε ο κ. Πλάτανος, ο οποίος ρώτησε το σώμα εάν την ημέρα που έγινε η αποχώρησή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο (1/11) ακούστηκε κάποιο σχόλιο υβριστικό ή χυδαίο. Το ίδιο ερώτημα απεύθυνε και ο επικεφαλής της παράταξης κ. Αράπογλου ενώ ο κ. Παπακώστας απάντησε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνεται αυτή η συζήτηση, καθώς υπάρχουν τα πρακτικά, οπότε μπορεί να δει αν ειπώθηκε κάτι υβριστικό ή χυδαίο. Στο σημείο αυτό το λόγο πήρε ο κ. Τομπούλογλου, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι ειπώθηκαν σχόλια από τον ίδιο τον Δήμαρχο, τα οποία θα τα αναφέρει όταν είναι παρών και ο ίδιος.

  Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κ. Γκούμα, η οποία ήθελε να προτείνει δυο θέματα εκτός ημερησίας. Το 1ο θέμα ήταν σχετικό με την αξιολόγηση και το 2ο ήταν η ανάκληση απόφασης για χώρους πρασίνου. Έπειτα από αυτή την πρόταση, την άρνηση του Προέδρου να μπει σε ψηφοφορία τώρα, καθώς έχουν δρομολογηθεί για άλλα Δημοτικά Συμβούλια και την αυθαίρετη συζήτηση χωρίς να υπάρχει σειρά προτεραιότητας, ο κ. Τομπούλογλου πήρε το λόγο και είπε χαρακτηριστικά στον Πρόεδρο ότι πρέπει να τηρεί το κανονισμό και την διαδικασία, διότι αυτό που κάνει είναι να τηρεί την διαδικασία όπως βολεύει τη δική του παράταξη. Ο Πρόεδρος του απάντησε ότι αυτά είναι ψέμματα και καλό θα ήταν να φύγει από το Συμβούλιο ενώ ο κ. Τομπούλογλου του απάντησε ότι αυτός είναι που χρειάζεται να φύγει.
  Στο σημείο αυτό υπήρξε μια μικρή διακοπή πέντε λεπτών για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

  Μετά τη διακοπή περάσαμε στο 1ο θέμα την έγκριση 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2017, βάσει σχετικής απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής.το οποίο ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά ψήφισαν οι κύριοι Αράπογλου, Πλάτανος, Κανταρέλης, Παπανικολάου και η κυρία Γκούμα. Κατά ψήφισαν επίσης και οι κύριοι Γεωργαμλής, Τομπούλογλου και Κοπελούσος εκτός των εξόδων μετακίνησης των δημοτικών συμβούλων ενώ οι κύριοι Κόντος, Ντάτσης και η κυρία Αναγνώστου εκτός από τα έξοδα μετακίνησης ψήφισαν υπέρ και για τα έξοδα ανακύκλωσης.

  Το 2ο θέμα η έγκριση χορήγησης μέσων ατομικής προστασίας σε χρήμα στους δικαιούχους-εργαζομένους του Δήμου έτους 2012, βάσει των διατάξεων του Ν. 4483/17 ψηφίστηκε ομόφωνα.

  Στη συνέχεια περάσαμε στην 23η συνεδρίαση και στο 1ο θέμα την ψήφιση του Προϋπολογισμού Εσόδων-Εξόδων του Δήμου οικ. έτους 2018, βάσει της αριθ. 273/2017 απόφασης-εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής, το οποίο απασχόλησε το συμβούλιο για περίπου 3 ώρες. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξαν ιδιαίτερες εντάσεις εκτός από το θέμα της απουσίας του Δημάρχου. Ο κ. Κοπελούσος αναρωτήθηκε γιατί είναι απών ο Δήμαρχος και μήπως υπάρχει κάποια σκοπιμότητα, καθώς ο κ. Ανεμογιάννης, ο όποιος είναι να παραστεί και αυτός στο συνέδριο της ΚΕΔΕ φεύγει αύριο. Αυτό που ζήτησε είναι να αναβληθεί το θέμα και να μπει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος του Συμβουλίου εξήγησε στον κ. Κοπελούσο πως ο Δήμαρχος έφυγε με μισθωμένο αεροπλάνο από την ΚΕΔΕ και όλοι οι Δήμαρχοι έφυγαν μαζί την ίδια ημερομηνία και δεν μπορούσε να γίνει αλλαγή. Ο κ. Κοπελούσος θεώρησε ότι αυτή η απάντηση δεν τον κάλυπτε, οπότε αποχώρησε διαμαρτυρόμενος για την απουσία του Δημάρχου.
  Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Γεωργαμλής, ο οποίος είπε ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό εκτός από μερικά κομμάτια όπως οι ανελαστικές δαπάνες.
  Ο κ. Τομπούλογλου με την σειρά του συμφώνησε με τον κ. Γεωργαμλής, δηλώνοντας ότι θα ψηφίσει και αυτός μόνο τις ανελαστικές δαπάνες ενώ τόνισε την απουσία του Δημάρχου, λέγοντας πως ποτέ ξανά Δήμαρχος δεν έχει λείψει σε ψήφιση προϋπολογισμού και πως γνωρίζοντας εδώ και καιρό πότε θα γίνει το συνέδριο της ΚΕΔΕ θα μπορούσε να κανονιστεί σε μια διαφορετική ημερομηνία η ψήφιση του προϋπολογισμού.
  Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Κόντος, ο οποίος είπε πως ψηφίζει μόνο τις ανελαστικές δαπάνες, τα επιδόματα και τις επιχορηγήσεις.

  Τελικά το θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά ψήφισαν η κ. Γκούμα, ο κ. Αράπογλου, ο κ. Κανταρέλης, ο κ. Πλάτανος, ο κ. Γεωργαμλής (με την σημείωση), ο κ. Κόντος (με την σημείωση), ο κ. Ντάτσης (ίδιο με τον κ. Κόντο) και η κ. Αναγνώστου (ίδιο με τον κ. Κόντο).

  Το 2ο θέμα η ψήφιση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων έτους 2018, βάσει σχετικής απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά ψήφισαν ο κ. Αράπογλου, ο κ. Κανταρέλης, ο κ. Πλάτανος και αποχή η κ. Αναγνώστου.

  Η ομάδα του Καφενείου
  Η ομάδα του Καφενείου
  Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα