Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με συνταγή ιατρού στην Αγγλία – εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν χειραγώγηση

Ερευνα που διεξήγαγε εμπορική επιχείρηση ηλεκτρονικών τσιγάρων και ειδών στην συμπεραίνει ότι το 20% των ατμιστών από ένα δείγμα των 2.000 ατμιστών που εργάζονται αντιμετώπισαν κάποιο είδος αρνητικού σχολίου ή και χειραγώγησης από τους συναδέλφους τους διότι ήταν χρήστες ηλεκτρονικών μέσων απομίμησης του καπνίσματος.

Περαιτέρω η έρευνα αποκάλυψε ότι 44 είχαν χειραγωγηθεί και ότι 13 είχαν χάσει την δουλειά τους για την συνήθεια να ατμίζουν καθώς 224 αντιμετώπισαν κάποιο είδος διάκρισης. Οι 80 επαγγελματίες από το δείγμα των 2.000 ατμιστών ανέφεραν ότι ερωτήθηκαν αν ατμίζουν προκειμένου να προσληφθούν ενώ 41 πιθανολογούν ότι δεν προσλήφθηκαν για την αίτησή τους έχοντας ως αιτία την θετική τους απάντηση. Ο πρόεδρος της εταιρείας αναφέρει για τους εργαζόμενους ότι περνούν το ένα τρίτο της όρθιας ημέρας στην δουλειά εκφράζοντας ανησυχία για την ποιότητα του συνδυασμού ζωής και εργασίας.

Οι ερωτηθέντες σχολίασαν ότι είχαν επιφυλάξεις για την επιστροφή στην δουλειά τους μετά την πανδημία αντιμετωπίζοντας εκ νέου περιορισμούς με μεταλλαγμένη εικόνα μετά τις πιο πρόσφατες εξελίξεις. Σύμφωνα με το κανάλι το έγκλειστο άτμισμα είναι πλεόν νόμιμο μετά το Brexit στην αλλά το 75% των εργαζομένων απαγορεύεται να το μεταχειριστούν εντός χώρων εργασίας της δουλειάς τους.

Η έρευνα διεξήχθη μετά την αναγγελία για την συνταγογράφηση των ηλεκτρονικών τσιγάρων από τους γιατρούς που εργάζονται στα νοσοκομεία, που θα καταστήσει την Βρετανία ως την πρώτη χώρα που συνταγογραφεί ηλεκτρονικά υποκατάστατα του καπνίσματος ως μέσο θεραπείας των ασθενειών. Το φαρμακολογικό πρακτορείο του Βρετανικού δημοσίου δέχεται από παρασκευαστές ηλεκτρονικών προϊόντων για την έγκρισή τους ως εφάμιλλα φαρμακολογικά προϊόντα για τους ασθενείς που χρειάζεται ή όσους θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.