Καταργήθηκε η διαβόητα μη δημοφιλής απαγόρευση του καπνίσματος που είχε συσταθεί το 2018 στα κέντρα θεραπείας εθισμού και αποτοξίνωσης της Φιλαδέλφειας των Η.Π.Α., έχοντας τυχοποιήσει τους θανάτους των τοξικομανών μεταξύ τους κατά την χειραγώγησή και την αποπομπή τους σε εξωτερικούς χώρους επίσης και από τα θεραπευτικά κέντρα.

Η ιατρική κοινότητα που εργάζεται στα κέντρα αποτοξίνωσης της Φιλαδέλφειας όπου η αιρόμενη απαγόρευση του καπνίσματος δρομολογήθηκε το 2018 από το τμήμα των διανοητικών αναπηριών και συναλλακτικής υγείας και εφαρμόστηκε το 2019 σε 80 κέντρα αποτοξίνωσης και 63 κέντρα κοινωνικής αναπροσαρμογής αναζητά ευθύνες θέτοντάς την υπόλογη για τους παρερχόμενους θανάτους των τοξικομανών μέσω της εκδίωξής τους και αφού αυτή περιλαμβάνει το άτμισμα.

Ο ακτιβιστής Brooke Fieldman δήλωσε σχετικά με την απερχόμενη απαγόρευση καπνίσματος και χρήσης ηλεκτρονικών υποκατάστατων στα θεραπευτήρια ότι « …παρουσιάζει ένα εμπόδιο έναρξης θεραπείας σε μια εποχή που η παράνομη παροχή ναρκωτικών στο δρόμο, μολυσμένη με φαιντανύλη καθιστά τη χρήση ναρκωτικών στη Φιλαδέλφεια πολύ πιο επικίνδυνη από ποτέ. Αυτή τη στιγμή των άνευ προηγουμένου θανάτων που σχετίζονται με τη χρήση ναρκωτικών, ο στόχος θα πρέπει να είναι να εξαλειφθούν όλα τα εμπόδια στην πρόσβαση στη θεραπεία – όχι να δημιουργηθούν νέα» καθώς οι συνολικοί θάνατοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέρχονται στους 100.000.

Η καταργούμενη απαγόρευση συνάντησε την έντονη αντίσταση από το κοινό και από ενώσεις και σωματεία ενδιαφερόμενων ατόμων και άλλων ακτιβιστών. «Τα τελευταία τρία χρόνια, αυτό το μνημειώδες βήμα προς τα πίσω από μια προσέγγιση προσανατολισμένη στη μείωση της βλάβης οδήγησε σε αποτρεπτόμενο θάνατο από υπερβολική δόση, επανεγκλωβισμό και άλλες βλάβες που σχετίζονται με τη χρήση ναρκωτικών», δήλωσε ο Feldman, συνιδρυτής του Δικτύου Μείωσης σωματικών παρενεργειών της Πενσυλβάνια.

«Όταν κάποιος λέει ότι θέλει να σταματήσει να χρησιμοποιεί θανατηφόρα φαιντανύλη, αλλά δεν θέλει ή δεν είναι έτοιμος να σταματήσει το κάπνισμα ή το άτμισμα, πρέπει να ανοίξουμε το κόκκινο χαλί και να οδηγήσουμε αυτό το άτομο στη θεραπεία σαν να επρόκειτο για επείγουσα ζωή ή θάνατο, γιατί στη Φιλαδέλφεια και πέρα από αυτήν το αποτέλεσε» κατέληξε ο Feldman.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.