Θηρίο ο Γιάννης Βούρος

andreas-kappos-nea-filadelfeiaΓράφει ο Ανδρέας Κάππος

Με μειωμένη συμμετοχή κόσμου, παρά τις προσπάθειες πίεσης και κινητοποίησης των εργαζομένων του Δήμου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, η πολυδιαφημισμένη συγκέντρωση της παράταξης Βούρου, στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας.

Στην προσπάθεια του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, μετά την αποχώρηση Γεωργαμλή και την ανεξαρτητοποίηση των Γραμμένου και Καραβία, οι ελάχιστοι εναπομείναντες υποστηρικτές του κ. Βούρου πραγματοποίησαν την συγκέντρωση αυτή, με στόχο να παρουσιάσουν το “έργο” των 3.5 χρόνων της διοίκησης Βούρου και παράλληλα να ανακοινώσουν 43 ονόματα υποψηφίων του συνδυασμού του.

Κρατά αποστάσεις η ΑΕΚ

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι παρά τις προσπάθειες του Βούρου να εμφανιστεί ότι υποστηρίζεται από την ΑΕΚ όπως έγινε το 2019, από τη συγκέντρωση του απουσίαζαν όλα τα στελέχη της ΑΕΚ, απουσίαζε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΑΕΚ και Δημοτική του Σύμβουλος Ανθή Παπακώστα ενώ έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες του να ανακοινώσει έστω και ένα μεγάλο όνομα, προερχόμενο από την ΑΕΚ. Η ανακοίνωση του Μιχάλη Σιμιγδαλά ως υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο, μόνο θυμηδία προκαλεί, καθώς ο ίδιος μένει στη Γλυφάδα και όταν στο παρελθόν επιχείρησε την κάθοδο του και πάλι ως δημοτικός σύμβουλος είχε πάρει ελάχιστους ψήφους.

Ποιοι γυρνάνε την πλάτη στον Βούρο…

Χαρακτηριστικό του κλίματος αποσύνθεσης της παράταξης Βούρου είναι ότι δεν ανακοινώθηκε ως υποψήφιος του συνδυασμού του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανταρέλης, ο οποίος σηματοδοτεί σε μεγάλο βαθμό το ΠΑΣΟΚ στην πόλη. Επίσης εμφανής είναι η απουσία στελεχών προερχόμενων από τη ΝΔ, όπως του Νίκου Παπανικολάου, του Γιώργου Σαραντοπούλου, του Μανώλη Διαγουμά (ο οποίος αν και κλήθηκε στη συγκέντρωση, απουσίασε). Από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ο δεν κατόρθωσε να συμπεριλάβει στο συνδυασμό που παρουσίασε, ούτε ένα αξιόλογο τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντίθετα του μένουν “πιστοί” στελέχη που έχουν “απομακρυνθεί” από την Νέα Δημοκρατία όπως οι Κοσκολέτος, Τάφας, Αρβανίτης.

Άλλα πρόσωπα…

Άνευ σημασίας κρίνονται οι “προσχωρήσεις” του Τάσου Κωνσταντινίδη και Χρήστου Κοπελούσου, οι οποίοι στις προηγούμενες του 2019 ηγήθηκαν τοπικών ψηφοδελτίων και σήμερα εμφανίζονται εντελώς απογυμνωμένοι από όσους τότε τους υποστήριξαν. Εντελώς γραφική θεωρείται η συμμετοχή του Θάνου Λέκκα – μαζί με συγγενικό του πρόσωπο – ο οποίος Λέκκας έχει αλλάξει τα τελευταία 5 χρόνια 4 δημοτικούς συνδυασμούς και ως δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τον Παντελή Γρετζελιά, αποστάτησε για να γίνει Αντιδήμαρχος με τον Βούρο.

Ηττοπάθεια…

Στον περιορισμένο αριθμό των συγκεντρωμένων στην εκδήλωση της παράταξης Βούρου, ήταν φανερή η ηττοπάθεια καθώς αποτελεί κοινό μυστικό ότι με εξαίρεση την περίπτωση Γατσούλη (που προσπαθεί εναγωνίως να συγκροτήσει συνδυασμό αλλά δεν τα έχει καταφέρει μέχρι τώρα) όλες οι δημοτικές παρατάξεις, που θα διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών στις εκλογές του είναι απέναντι στη δημοτική παράταξη του κ. Βούρου.

Τοπικοί κύκλοι που γνωρίζουν πολύ καλά τα δρώμενα στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας θεωρούν ότι στην απίθανη περίπτωση που ο κύριος Βούρος κατορθώσει να είναι στη δεύτερη Κυριακή στην μάχη των Δημοτικών Εκλογών, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος του θα υποστηριχθεί από το σύνολο σχεδόν των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων!

Οι του Δήμου

Σημαντική επίσης είναι η αντιπαλότητα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των εργαζομένων του Δήμου ΝΦ-ΝΧ και της διοίκησης Βούρου. Ρεκόρ κινητοποιήσεων των εργαζομένων και ανακοινώσεων που καταγγέλλουν τις ενέργειες της διοίκησης Βούρου έχουμε δει τα τελευταία 3,5 χρόνια. Χαρακτηριστικό της καθολικής αντίδρασης των εργαζομένων στη διοίκηση Βούρου είναι ότι, παρά τις πιέσεις, ελάχιστοι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στην πενιχρή συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης του κ. Βούρου.

Τέλος από τα ονόματα που δημοσιεύθηκαν προκύπτει, ότι όσα πρόσωπα συμπεριλαμβάνονται στα 43 ονόματα που ανακοινώθηκαν, είναι περιορισμένης απήχησης στο εκλογικό σώμα ή έχουν δοκιμαστεί στο παρελθόν και έχουν αποτύχει να εκλεγούν.

Τα κόμματα…

Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το μισό ΠΑΣΟΚ - και το ΚΚΕ αρνούνται να στηρίξουν την δημοτική παράταξη Βούρου, ειδικά μετά το σκάνδαλο των 3.5 εκατομμυρίων ευρώ για την αλλαγή του ηλεκτροφωτισμού της πόλης, που μαζί με την ανικανότητα και απραξία της δημοτικής σημερινής αρχής, οδηγούν στην ήττα και την έξοδο τον απερχόμενο δήμαρχο Γιάννη Βούρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.