Laiki-syspeirosi-neas-filadelfeias-neas-chalkidonas

Αναρτούμε αυτούσια την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. ς – Νέας Χαλκηδόνας για την παραχώρηση χώρου πρασίνου προς δημιουργία ναού.

Στο Κάτω Κουκλάκι και συγκεκριμένα στο πάρκο Λάμπρου Κατσώνη πραγματοποίησαν αυτοψία και συζήτησαν με τους κατοίκους το Σάββατο 9 Απρίλη οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, , επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, και Δανάη Γκούμα, μέλος της Επιτροπής για το Περιβάλλον της ΚΟ ς του ΚΚΕ, ενώ παραβρέθηκε και ο Σταύρος Πολίτης, πρώην επικεφαλής Δημοκρατικής Συνεργασίας Νέας Χαλκηδόνας και πρώην δημοτικός σύμβουλος.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τοποθέτηση προκατασκευασμένου Ναού, στο Κάτω Κουκλάκι, σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου επί των οδών Λ. Κατσώνη και Ζ. Παπαντωνίου μετά από πρόταση του Δημάρχου κ Βούρου κατόπιν αιτήματος της ς Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας.

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στους κατοίκους της περιοχής και προκάλεσε έντονες αντι στο κατά τα επίγεια παραμελημένο Κάτω Κουκλάκι.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η συγκεκριμένη περιοχή του Δήμου μας, δεν έχει καμία δημοτική υποδομή ή υπηρεσία παρεχόμενη από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, ενώ διαχρονικά οι κάτοικοι εξυπηρετούνται στους όμορους Δήμους, είτε πρόκειται για Κέντρα Υγείας, ΚΑΠΗ, ΚΕΠ, παιδικούς σταθμούς ακόμα και σχολεία. Ακόμα και η παρακείμενη παιδική χαρά παραμένει κλειστή και κλειδωμένη για τα παιδιά της περιοχής.

…..κλειδαμπαρωμένη η παιδική χαρά. Ο Δήμος περί άλλων τυρβάζει

Αντίθετα, υπάρχουν ναοί που καλύπτουν τις εκκλησιαστικές ανάγκες των κατοίκων σε απόσταση 200μ., 400μ. και 800μ. κ.ο.κ..

Παρόλα αυτά, η προτεραιότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής Βούρου (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ/) με την στήριξη της παράταξης Τομπούλογλου (ΝΔ) αποτυπώνεται στην εκχώρηση ενός ακόμα ελευθέρου χώρου του Δήμου μας στην Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας, για την οποία δεν έλλειψαν βέβαια και αυτοί που βολικά απέφυγαν να τοποθετηθούν με την ψήφο τους.

Θυμίζουμε ότι στην Μητρόπολη παραχωρήθηκε και η δημοτική έκταση που προοριζόταν για την κατασκευή του 3ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού για την κατασκευή δικού της παιδικού σταθμού, απόφαση που όπως είναι γνωστό συνάντησε την αντίδραση πρακτικά όλων των μαζικών φορέων και εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής. Υπάρχει, επίσης, και αρνητική εμπειρία στους κατοίκους Νέας Χαλκηδόνας από την μετατροπή ελευθέρου χώρου σε εκκλησιαστικό προαύλιο μετά την τοποθέτηση προκατ ναού.

Συγκεκριμένα, όπως μάθαμε από δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας συμβούλου του Δημάρχου, θα κατασκευαστεί ναΐσκος περίπου 100 τ.μ.. σε χώρο έκτασης περίπου 500 τ.μ που παραχωρήθηκε από τον Δήμο στη συμβολή των οδών Παπαντωνίου και Κατσώνη.

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο στα όρια Νέας Χαλκηδόνας και Αγίων Αναργύρων που είναι φυτεμένος χώρος πρασίνου, πάνω από κλειστό αγωγό ομβρίων και όχι για κενό οικόπεδο, αφού δεν είναι οικοδομήσιμος χώρος σύμφωνα με το ρυμοτομικό σχέδιο του Δήμου.

Οι περίοικοι καταγγέλλουν μάλιστα ότι μέρος του χώρου ανήκει στο Δήμο Αγίων Αναργύρων, ο οποίος δεν ρωτήθηκε κάν, παρότι βρίσκεται ακριβώς πάνω στο όριο των δύο Δήμων.

Οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στηρίζουμε τους αγώνες των κατοίκων για ουσιαστική αναβάθμιση της περιοχής τους, για δενδροφύτευση σε όλα τα τμήματα και τις νησίδες του πάρκου Λάμπρου Κατσώνη, συχνή και επαρκή καθαριότητα, φροντίδα και πότισμα πρασίνου, αποκατάσταση δημοτικού φωτισμού στην περιοχή, για την επαναλειτουργία της κλειστής παιδικής χαράς, για τον εμπλουτισμό των χώρων με υπαίθρια όργανα γυμναστικής και άλλες υποδομές ανας.

Για να μην καταστραφεί κανένας ελεύθερος χώρος και να δημιουργηθούν νέες εστίες πρασίνου, πολιτισμού και αθλητισμού, για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Όχι άλλο τσιμέντο – Κάτω τα χέρια από τα πάρκα και τους ελεύθερους χώρους!


Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.