fbpx
22.9 C
Nea Chalkidona
Κυριακή, 06/10/2024

    Η συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της 5ης Απριλίου 2017

    Πραγματοποιήθηκε στις 05/04 η 7η συνεδίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας για το 2017.

    Το σώμα απασχόλησε κατά κύριο λόγο το 12ο θέμα που αφορούσε την παραχώρηση δημοτικού χώρου στην ομάδα “Το περιβόλι του Ποδονίφτη” για τη δημιουργία αστικού λαχανόκηπου.

    Στην εισήγηση του για το θέμα ο κ. Κουμαριανός επισήμανε μεταξύ άλλων ότι “δημιουργείται έντονη κοινονικοποίηση” και “είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της ομάδας”.

    Ο κ. Γεωργαμλής τοποθετήθηκε υπέρ της πρωτοβουλίας, διαφώνησε όμως με το συγκεκριμένο χώρο.Ο κ. Γιάννης Τομπούλογλου εξέφρασε την απορία γιατί δεν ερωτήθηκε το τοπικό συμβούλιο της Ν. Φιλαδέλφειας και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
    Σε απάντηση του ο Δήμαρχος αναφέροντας ότι δεν υποχρεούται η δημοτική Αρχή για παραχώρηση δημοτικού χώρου να παίρνει έγκριση από το τοπικό συμβούλιο ή την Ε.Π.Ζ. Δεσμεύτηκε παρόλα αυτά να φέρει το θέμα και στα 2 όργανα, ενώ εξέφρασε μομφές για κάποια οπαδικά και τοπικά site τα οποία είχαν αναφερθεί στο θέμα.

    Ο κ. Ντάτσης επεσήμανε κάποιες αρκετές ελλείψεις στην εισήγηση και ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα και να επανέλθει αλλά σαν πρωτοβουλία του ίδιου του Δήμου και να αφορά όλους τους Δημότες και όχι μια συγκεκριμένη ομάδα.

    Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η κ. Γκούμα, αναφέροντας επίσης ότι είναι αντίθετη στο να ακυρωθεί μια παιδική χαρά για οτιδήποτε άλλο.

    Ο κ. Κοπελούσος αρκέστηκε στο σχόλιο “Έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα του Δήμου και μας έλειπε ο λαχανόκηπος” ενώ δήλωσε ότι είναι κατά.

    Ο κ. Κόντος  και η κ. Αγαγιώτου κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος με τους υπόλοιπους της αντιπολίτευσης, αναφέροντας ότι θα ήθελαν να είναι δημοτική πρωτοβουλία και σε άλλο χώρο πέρα της εν λόγω παιδικής χαράς, και να την διαχειρίζεται ο Δήμος.

    Ο κ. Πάνος στην τοποθέτηση του υπενθύμησε στο σώμα ότι υπάρχουν τουλάχιστον “20 – 30 – 40”, όπως είπε χαρακτηριστικά, χώροι, τους οποίους διαχειρίζονται σύλλογοι, και αναρωτήθηκε γιατί τώρα η αντιπολίτευση βλέπει το θέμα της διαχείρησης του συγκεκριμένου χώρου από μια συλλογικότητα ως αρνητικό.

    Στην συνέχεια το λόγο πήρε εκπρόσωπος της ομάδας, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως δεν θα ήθελαν να οικειοποιηθούν τον χώρο, αλλά να τον χρησιμοποιήσουν για να κάνουν κάτι καλό και όμορφο όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε και πως ο χώρος θα είναι ανοιχτός για όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν. Ακόμα, σε απάντηση δημοτικών συμβούλων τονίστηκε πως είναι σημαντκό για την προβολή και επιτυχία της δράσης να βρίσκεται σε κεντρικό σημείο και ειδικότερα στο συγκεκριμένο όπου θα είναι πιο εύκολη η άρδευση από τον Ποδονίφτη.

    Ο Δήμαρχος ανέφερε πως η παιδική χαρά δεν λειτουργεί από το 2014 και πως καλό είναι να μην βλέπουμε καχύποπτα μια εθελοντική προσπάθεια, αλλά να τη στηρίζουμε παρακινώντας κι άλλους να συμμετάσχουν.

    Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, αφού υπέρ ψήφισαν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης (!). Λευκό ψήφισαν οι κ.κ. Γεωργαμλής, Κόντος, Αγαγιώτου, Ντάτσης, Σιώρης και Αναγνώστου – Καρκάνη, κατά ο κ. Κοπελούσος και ο κ. Πλάτανος απήχε της ψηφοφορίας.

    Στα υπόλοιπα θέματα της ημερίσιας διάταξης ομόφωνα ψηφίστηκαν τα θέματα 1,2,3,4,5,8,9. Το 6ο και το 7ο θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ο κ. Πλάτανος απήχε και παρούσα δήλωσε η κ. Γκούμα). Στο 10ο θέμα παρούσα δήλωσε η κ. Γκούμα και το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Το 11ο θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (παρών δήλωσαν η. κ. Γκούμα και ο κ. Γ. Τομπούλογλου). Τα θέματα 13,14,15 ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία (κατά ψήφισε ο κ. Πλάτανος)..

    Η ομάδα του Καφενείου
    Η ομάδα του Καφενείου
    Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα