fbpx
14.7 C
Nea Chalkidona
Παρασκευή, 29/03/2024

    Πράσινο φως για την παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας από το Eurogroup

    Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4 μ.μ. η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup το οποίο ενέκρινε τη λίστα μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε προς τους εταίρους η ελληνική κυβέρνηση. "Αξιόπιστο σημείο εκκίνησης" ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η ελληνική πλευρά.

    Το πράσινο φως στο ελληνικό αίτημα για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης έδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στην τηλεδιάσκεψη του , που διήρκεσε μόλις μία .

    Την θετική είδηση επιβεβαίωσε και ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών και Νομισικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ενώ ο επίτροπος για το ευρώ Βαλντίς Ντομπρόφσκις ανέφερε ότι μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έγκρισης της ς στα εθνικά κοινοβουλία.

    Η γερμανική βουλή (Bundestag) θα αποφανθεί το πρωί της Παρασκευής επί της παράτασης της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ.


    Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής τηλεδιάσκεψης, στην οποία ενέκρινε τη λίστα μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η Ελλάδα στους θεσμούς, το εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Το Eurogroup συζήτησε σήμερα τον πρώτο κατάλογο μεταρρυθμίσεων που παρουσίασαν οι ελληνικές αρχές στη βάση της τρέχουσας συμφωνίας, η οποία θα συγκεκριμενοποιηθεί περαιτέρω και θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς το αργότερο μέχρι τέλος Απριλίου.

    Οι μας έδωσαν την πρώτη τους εκτίμηση σύμφωνα με την οποία θεωρούν ότι ο κατάλογος των μέτρων είναι επαρκώς περιεκτικός ώστε να αποτελέσει αξιόπιστο σημείο εκκίνησης για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

    Ως εκ τούτου συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε με τις εθνικές διαδικασίες με στόχο την επίτευξη τελικής απόφασης της παράτασης έως και 4 μήνες της Κύριας Συμφωνίας Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης της Ελλάδας.

    Καλούμε τις ελληνικές αρχές να αναπτύξουν και να διευρύνουν περαιτέρω τον κατάλογο των μεταρρυθμιστικών μέτρων με βάση την υπάρχουσα συμφωνία σε στενό συντονισμό με τους θεσμούς προκειμένου να καταστεί εφικτή η ταχεία και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης.»

    Νίκος Αντωνιάδης
    Νίκος Αντωνιάδης
    Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα