Το “Νέο” για το γήπεδο της ΑΕΚ

0
116

neo-anexartiti prwtobouliaΝέα Φιλαδέλφεια, 19 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπουα

Αλήθειες και ψέματα;

Από τις 23 Ιουνίου έχουμε εγγράφως εκφράσει (και μετεκλογικά) τη θέση της παράταξής μας «νέο» – «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία», για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στις 3 Δεκεμβρίου, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, ο επικεφαλής του συνδυασμού μας Γιώργος Αράπογλου, έθεσε προς το δήμαρχο (και επικεφαλής της «Δύναμης Πολιτών») τα ακόλουθα ερωτήματα:

1ο) Αν έχει λάβει γνώση της προσφυγής πολιτών στο ΣτΕ για το – σχετικό με το γήπεδο της ΑΕΚ – άρθρο του νέου Ρυθμιστικού της Αθήνας ή αν αυτό έγινε εν αγνοία του

2ο) Αν κρίνει σκόπιμο να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο γενικότερα για το θέμα του γηπέδου…

3ο) Αν ενστερνίζεται τους λόγους της προσφυγής, όπως τους παραθέτει στέλεχος και υποψήφιος του συνδυασμού «Δύναμη Πολιτών», σε συνέντευξή του…

Ο Γιώργος Αράπογλου ζήτησε να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο για αυτό το φλέγον θέμα, για τις ενέργειες και τη θέση της διοίκησης, εκτός ημερήσιας διάταξης ή σε ειδική συνεδρίαση.

Σε αυτά τα απολύτως συγκεκριμένα ερωτήματα, η απάντηση του Άρη Βασιλόπουλου ήταν ότι «δεν γνώριζε» ούτε για την προσφυγή, ούτε τους λόγους που επικαλείται ο υποψήφιός του.

Λίγα 24ωρα αργότερα, το μέχρι πρότινος στέλεχός του, με ανοιχτή του επιστολή ρωτούσε τον δήμαρχο: «Ποτέ δεν σε είχα ενημερώσει; Ποτέ δεν σου είχα γράψει για την πρόθεσή μας να προσφύγουμε στο ΣτΕ; Μήπως δεν έλαβες ποτέ τα e-mail μου;», ενώ αποκάλυπτε ότι αρχές Νοέμβρη είχε ενημερώσει με email όλη την παράταξη («Δύναμη Πολιτών») για την προσφυγή στο ΣτΕ και είχε ρωτήσει αν θα συμμετάσχει και κανείς άλλος…

Ποιος λέει αλήθεια; Γίνεται να λένε και οι δύο;;; Ούτε ο δήμαρχος, ούτε κανένας άλλος από τους υπόλοιπους δεκαεννέα δημοτικούς του συμβούλους δεν έλαβαν και δεν είδαν το σχετικό e-mail ώστε να αλληλοενημερωθούν; Δεκαπέντε ημέρες μετά την επιστολή του (πρώην) στελέχους του, ο Άρης Βασιλόπουλος δεν έχει κρίνει σκόπιμο να δώσει καμία διευκρίνηση…

Ο συνδυασμός μας επαναλαμβάνει την πρότασή του, για άμεση σύγκληση ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με θέμα το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, ενημέρωση επί των τελευταίων εξελίξεων, ξεκάθαρη παρουσίαση της θέσης της διοίκησης, συζήτηση και γόνιμο διάλογο!

Από το γραφείο Τύπου

Υ.Γ. Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε βιαιοπραγία, φθορά ιδιωτικής ή δημόσιας περιουσίας και γενικότερα κάθε απόπειρα εκφοβισμού. Άλλωστε, τον περασμένο Ιούλιο ο επικεφαλής μας συνυπέγραψε κοινή δήλωση, σύμφωνα με την οποία: «οφείλουμε… να καταδικάσουμε κάθε μορφή βίας και να διαφυλάξουμε την ομαλότητα στην πόλη μας, επιδιώκοντας τη λύση των διαφορών και των προβλημάτων με συζήτηση και δημοκρατικό διάλογο».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.