fbpx
17.6 C
Nea Chalkidona
Πέμπτη, 25/04/2024

    Ιστορικές επαφές ΗΠΑ – Κούβας στον Παναμά (ΦΩΤΟ)

    O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι και ο κουβανός ομόλογός του, Μπρούνο Ροντρίγκες, συναντήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στον Παναμά πριν από τη σύνοδο κορυφής της Αμερικής, οι εργασίες της οποίας θα επικεντρωθούν στην προσέγγιση μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Αβάνας.

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της χειραψίας των δύο ανδρών πριν από τη συνάντησή τους, η πρώτη μεταξύ αξιωματούχων των ΗΠΑ και της ς σε τόσο υψηλό επίπεδο από το 1958.

    Είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι και ο Κουβανός ομόλογός του, Μπρούνο Ροντρίγκεζ θα κάτσουν στο τραπέζι των συνομιλιών μετά το ιστορικό άνοιγμα για διπλωματική προσέγγιση μεταξύ των δύο πλευρών που ανακοινώθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

    Στον Παναμά θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της Αμερικής όπου θα συμμετάσχουν 35 ηγέτες της αμερικανικής ηπείρου. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, η οποία θα ξεκινήσει σήμερα και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, ενδέχεται να συναντηθούν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο Κουβανός ομόλογός του Ραούλ Κάστρο.

    Πηγήnewsit.gr
    Νίκος Αντωνιάδης
    Νίκος Αντωνιάδης
    Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα