Άνοιγμα των σχολείων: Επιστολή Παπαλουκά – Γούλα προς τον Αντιδήμαρχο Παιδείας

eutuxia-papalouka-alekos-goulas
Ευτυχία Παπαλουκά - Αλέκος Γούλας

Νέα Φιλαδέλφεια 

9/1/2022       
Προς Αντιδήμαρχο Παιδείας Α. Κωνσταντινίδη     Κοιν.: Δήμαρχο Ι. Βούρο      
Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου
 
Κύριε Αντιδήμαρχε, 
 
και γονείς έχουν εκφράσει δημόσια την αγωνία τους για το άνοιγμα των σχολείων ενόψει της κορύφωσης των κρουσμάτων της μετάλλαξης ‘Ομικρον του κορωνοϊού, καθώς θεωρούν, ότι πολλά τμήματα σχολείων θα υποχρεωθούν να κλείσουν παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να παραμένει η προϋπόθεση του 50% συν ένα για την αναστολή λειτουργίας τους.Το νέο δεδομένο είναι πως σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, φεύγουμε από την λογικήτου «σταυρού», δηλ. των αυξημένων ελέγχων μόνο στα που κάθονται κοντά στο κρούσμα, και επεκτεινόμαστε σε αυξημένους ελέγχους σε όλο το τμήμα. Αν λάβουμε και υπόψη πως πολλές οικογένειες δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν από τα τα προβλεπόμενα self test η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητική.
 

Το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε πως όσοι δεν κατάφεραν να προμηθευτούν ένα self test θα μπορούν να το προμηθεύονται από τα σχολεία τους μέσω των Δήμων, γεγονός που θέτει προβληματισμούς για τη διενέργεια των τεστ στα σχολεία.

 
Ως εκ τούτου το ερώτημα είναι εάν ο Δήμος δύναται να προμηθεύσει μέσω των σχολικών επιτροπών τις με τα self test που θα πρέπει να γίνουν τη Δευτέρα το πρωί και στη συνέχεια που θα κάνουν οι μαθητές τα ράπιντ τέστ που απαιτούνται σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο, αν διαπιστωθεί κρούσμα στις σχολικές τάξεις. 
 
Θα υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε ιδιωτικές μονάδες με κάλυψη του Δήμου ή θα απευθυνθούν στην τοπική μονάδα υγείας; Θυμίζουμε πως αυτή λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο και σύμφωνα με τους υπεύθυνους είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη ως μονάδα λόγω των εμβολιασμών. 
 

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας προς αποφυγή άσκοπης αναστάτωσης στις και άσκοπου συνωστισμού των μαθητών στα διαγνωστικά κέντρα. 

 
Τέλος παρακαλούμε επίσης για την άμεση ενημέρωσή μας, για το εάν επαρκεί το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σχολικών μονάδων, ιδιαίτερα τώρα που τα σχολεία τείνουν να μετατραπούν εκ νέου σε χώρους υπερμετάδοσης και μεταφοράς του ιού!
 
Οι Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.