Δήμος Φ.Χ.: «Φροντίζουμε το πράσινο-συμμετέχουμε στην ανακύκλωση» με τα σχολεία του Δήμου

13 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα την διοργάνωση περιβαλλοντικού προγράμματος για το πράσινο και την ανακύκλωση, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Οκτώβρη, στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ), με την συμμετοχή πολλών εκπαιδευτικών και γονέων, καθώς και εκπροσώπων του συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας. Στην συνάντηση παρουσιάστηκε μια πρόταση για κοινή δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών και των εφήβων, αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας ώστε να συμμετέχουν στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής στην πόλη.

Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν εμπειρίες από προγράμματα σε σχέση με το πράσινο και την ανακύκλωση, που έχουν υλοποιηθεί στα σχολεία μας. Επίσης παρουσιάστηκε η σημαντική εμπειρία του 4ου ΕΠΑΛ Αθηνών, σε σχέση με την τηγανέλαιων.

Με βάση τα όσα συζητήθηκαν το περιεχόμενο της συνεργασίας αφορά δράσεις για την αναβάθμιση των αύλειων χώρων των σχολείων, την «υιοθεσία» κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και χώρων του Άλσους, δημιουργία εκπαιδευτικών ανθόκηπων και λαχανόκηπων, κατασκευή και λειτουργία κομποστοποιητών, την συλλογή έντυπου χαρτιού και άλλων υλικών ανακύκλωσης.

Όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή στο πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνήσουν:

με την 1η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φιλαδέλφειας– Χαλκηδόνος : sxep1@neafiladelfeia.gr
με την 2η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, sxep2@neafiladelfeia.gr
ή με τη Δ/νση Περιβάλλοντος στα τηλ. 210-2514004, 210 2511969, Α.Γκοντόρα

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.