Αιμοδοσία από το Δήμο Ν.Φ. – Ν.Χ. σε συνεργασία με τους Ναυτοπροσκόπους και τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας στις 02/03

0
76

Οι καθημερινές ανάγκες αίματος στη χώρα μας για την αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων και έκτακτων περιστατικών είναι τεράστιες και η εθελοντική προσφορά αίματος είναι ο μοναδικός τρόπος κάλυψης των αναγκών αυτών.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Νέας Φιλαδέλφειας και οι Ναυτοπρόσκοποι Νέας Χαλκηδόνας σε συνεργασία με το  Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματά, καλεί τους συμπολίτες μας να δώσουν μήνυμα πρόληψης και ελπίδας, συμμετέχοντας στην 5η Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την  Πέμπτη 2  Μαρτίου 2017, από τις 12:00  έως  17:00  στο  Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.) Δεκελείας 152 & Ατταλείας 2  στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σκοπός της αιμοδοσίας είναι η ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των συμπολιτών μας που θα χρειαστούν μετάγγιση αίματος.

Η πρωτοβουλία αυτή στηρίζεται στην ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή όλων των πολιτών.

Η αιμοδοσία είναι απλή, ανώδυνη και ασφαλής διαδικασία και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας. Δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Ο όγκος αίματος που προσφέρεται είναι μόνο το 1/20 του συνολικού όγκου αίματος του οργανισμού του ανθρώπου και η αναπλήρωσή του γίνεται σε 10 λεπτά.

Προσφέροντας αίμα προσφέρουμε 10 λεπτά από τον χρόνο μας

για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές.

Γιατί το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται…

Ούτε αγοράζεται, ούτε πουλιέται…

Μόνο προσφέρεται…

 

 

                                                    ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.