Αρχική ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 28/3 (Ρεπορτάζ)

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 28/3 (Ρεπορτάζ)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/3 η 6η του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2018 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου «Μίλτος Κουντουράς».

Η ξεκίνησε αμέσως με τα θέματα ημερήσιας διάταξης.
Το 1ο θέμα η έγκριση ψηφίσματος αλληλεγγύης στους τρεις συλληφθέντες διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία μαζί με την πρόταση του Δημάρχου να συμπεριλάβουν και το ψήφισμα της κ. Γκούμα. Αποχή ψήφισαν οι κύριοι Ανεμογιάννης, Κοπελούσος, Κόντος και Ντάτσης ενώ υπέρ μόνο στην πρόταση της κ. Γκούμα ψήφισαν ο κ. Γεωργαμλής και φυσικά η κ. Γκούμα.
Το 2ο θέμα η έγκριση δήλωσης προσχώρησης στο συνημμένο Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο συνήφθη μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Θεσσαλονίκης και το οποίο δύνανται να υιοθετήσουν και προσχωρήσουν και άλλοι  ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά ψήφισε η κ. Γκούμα.
Το 3ο θέμα η έγκριση διαγραφής χρεών οφειλετών του Δήμου ψηφίστηκε ομόφωνα.
Το 4ο θέμα η έγκριση πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης σπουδαστριών ΙΕΚ και ΣΕΚ σε Παιδικό Σταθμό του Δήμου ψηφίστηκε ομόφωνα.
Το 5ο θέμα η πρόσληψη Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με ωριαία αντιμισθία, για τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ) περιόδου 2018-2019 ψηφίστηκε ομόφωνα με την σημείωση από τους κυρίους Αράπογλου, Πλάτανο και Κανταρέλη να μην πληρώνουν οι δημότες.
Το 6ο θέμα η αποδοχή συμμετοχής στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» του άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο : «Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των δήμων της χώρας» ψηφίστηκε ομόφωνα.
Το 7ο θέμα η αποδοχή χρηματοδότησης στα πλαίσια του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» του άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο : «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις» ψηφίστηκε ομόφωνα.
Το 8ο θέμα έγκριση τρόπου εκτέλεσης του έργου «Επέκταση Κεντρικών αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων», αποσύρεται ενώ και η μελέτη «Μελέτη στατικής επάρκειας Παιδικών Σταθμών», σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 117 του Ν. 4412/2016 ψηφίστηκε ομόφωνα.
Το 9ο θέμα η έγκριση 2ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2018 ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά ψήφισαν οι κύριοι Αράπογλου, Πλάτανος, Κανταρέλης, αποχή ψήφισαν ο κ. Γεωργαμλής και παρόν η κ. Γκούμα.
Το 10ο θέμα η έγκριση 3ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2018, βάσει σχετικής απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά ψήφισαν οι κύριοι Αράπογλου, Πλάτανος, Κανταρέλης, αποχή ψήφισαν οι κύριοι Γεωργαμλής, Κόντος, Ντάτσης και παρόν η κ. Γκούμα.
Το 11ο θέμα η αποδοχή παραίτησης τακτικού μέλους Δ.Σ. Κοινωφελούς Επιχείρησης και ορισμός νέου μέλους, αποσύρθηκε.
Το 12ο θέμα η έγκριση πρακτικού  κατακύρωσης για την ομάδα 8 («ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ») και την ομάδα 10 («ΑΡΤΟΣ») του διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ,ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2018-2019» με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, και  ανάδειξη οριστικού μειοδότη, αποσύρθηκε.
Το 13ο θέμα Α. Συγκρότηση και Ορισμός μελών Επιτροπής και Β. Κριτήρια Επιλογής δικαιούχων για το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Παιδιών του Δήμου σε Παιδικές Κατασκηνώσεις για το έτος  2018 ψηφίστηκε ομόφωνα.
To 14o θέμα η έγκριση διοργάνωσης 8ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ» και διάθεση σχετικής πίστωσης ψηφίστηκε ομόφωνα.
Το 15ο θέμα η έγκριση διοργάνωσης και συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων και δράσεων του Δήμου και διάθεση σχετικών πιστώσεων ψηφίστηκε ομόφωνα με έντονη αντίδραση όμως, από τους κυρίους Αράπογλου, Πλάτανο, Κανταρέλη, Γεωργαμλής, Κόντο και Ντάτση σχετικά με τις πιστώσεις.
Το 16ο θέμα η έγκριση επιχορήγησης αθλητικού σωματείου Ιωνικού και διάθεση σχετικής πίστωσης ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το 17ο θέμα η έγκριση επιχορήγησης πολιτιστικών συλλόγων και διάθεση σχετικών πιστώσεων ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία με αποχή από τον κ. Κοπελούσο. Το 17ο θέμα ήταν ένα θέμα που απασχόλησε για αρκετή το συμβούλιο, καθώς η Αντιδήμαρχος, κυρία Παπαλουκά είπε ότι κάποιοι σύλλογοι δεν θέλανε την επιχορήγηση, όπως ο Σύλλογος Πελοποννησίων ενώ υπήρξε και ένας σύλλογος που αποφάσισαν να μην δώσουν λεφτά, διότι υπάρχουν ανοιχτές υποθέσεις με την δικαιοσύνη.

Στο σημείο αυτό το λόγο πήρε ο κύριος Ντάτσης λέγοντας ότι μιλάει στο τηλέφωνο εκείνη τη στιγμή με το κύριο Μπόβο, Πρόεδρο του Συλλόγου Πελοποννησίων, οποίος του είπε ότι ποτέ δεν τον πήραν τηλέφωνο να τον ρωτήσουν αν θέλει επιχορήγηση ενώ η κυρία Παπαλουκά – μέσα στο έντονο κλίμα που δημιουργήθηκε – του είπε ότι ο κύριο Μπόβος ψεύδεται και μάλιστα όταν τον πήραν τηλέφωνο απάντησε ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τη κυρία Παπαλουκά!

Το θέμα όμως συνεχίστηκε με τον κύριο Κοπελούσο, ο οποίος θεώρησε ότι κυρία Παπαλουκά παίρνει το ρόλο δικαστίνας εφόσον μιλάει για τον Πρόεδρο του Συλλόγου με τα θέματα στην δικαιοσύνη και ότι δεν είναι αρμόδια αυτή για να λύσει αυτό το ζήτημα και να αποφασίζει ποιος είναι ένοχος και ποιος όχι. Μάλιστα δεν δίστασε να την αποκαλέσει “ηλίθια”, πράγμα – που όπως ήταν φυσικό – εξόργισε το δημοτικό ενώ ο ίδιος δεν ήθελε με κανέναν τρόπο, όσες φορές και να του το ζήτησε ο Πρόεδρος να ανακαλέσει. Έπειτα από μεγάλες πιέσεις ολόκληρου του συμβουλίου τελικά ανακάλεσε και προχωρήσαμε στο επόμενο θέμα.
Το 18ο θέμα η έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «Προστασία, Διαχείριση και Ανάπλαση Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας» (Α.Μ. 141/2016), αποσύρθηκε.
Το 19ο θέμα η έγκριση  2ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε και 2ου Α.Π.Ε του έργου με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ»  (ΑΜ 101/2016) ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία με παρόν από τους κυρίους Αράπογλου, Πλάτανο, Κανταρέλη και την κυρία Γκούμα και αποχή από τους κυρίους Γεωργαμλή και Κοπελούσο.
Το 20ο θέμα η έγκριση παράτασης χρόνου περαίωσης του έργου : «Κατασκευή θέσεων στάθμευσης μοτοποδηλάτων –μοτοσικλετών στην πλ. Ελευθερίου Βενιζέλου Δ.Ν.Φ.Ν.Χ.»- Α.Μ.92/2014 ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία με παρόν από τους κυρίους Αράπογλου, και Πλάτανο και αποχή από τους κυρίους Γεωργαμλή και Κοπελούσο  και Κανταρέλη.
Το 21ο θέμα η έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών-υπηρεσιών του Δήμου ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία με παρόν από την κ. Γκούμα.

 

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version