27.4 C
Nea Chalkidona
Δευτέρα, 05/06/2023

  Με καθαρή ματιά και σταράτα λόγια #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ!

  Το ΚΚΕ απευθύνεται

  – Στους εργαζόμενους και εργαζόμενες που σκοτώνεστε για ψίχουλα στις γαλέρες της εστίασης και των  σούπερ μάρκετ, στις αποθήκες, στη βιομηχανία και τα γραφεία για να σωριάζει κέρδη η μεγαλοεργοδοσία. 

  – Στους εργάτες του Δήμου που παλεύουν σε αστελέχωτες , σε εγκαταστάσεις – παραπήγα, χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας, με μισθούς που πετσόκοψαν οι διαδοχικές κυβερνήσεις.

  – Σε όλες και όλους που δουλεύετε “μαύρα”, με οχτάμηνα και μερική απασχόληση, που αναγκάζεστε σε δεύτερη και τρίτη δουλειά για να τα φέρετε βόλτα. 

  – Σε εσένα συνταξιούχε που βλέπεις τη σύνταξη να εξανεμίζεται στα μισά του μήνα. 

  – Στους μαθητές και τις μαθήτριες που περνάτε τα καλύτερά σας χρόνια σε ένα σχολειό που εξοντώνει, σε άσχημα, ασυντήρητα, επικίνδυνα κτίρια,. 

  – Σε όλους όσους συναντηθήκαμε στις μεγάλες κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, στους αγώνες για τους μισθούς και τις συντάξεις, για την υγεία και την παιδεία, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

  Δώστε μεγάλη δύναμη στο ΚΚΕ! Όσο πιο ισχυρό αναδειχθεί το ΚΚΕ, τόσο καλύτερα θα μπορούμε να αναχαιτίζουμε τα προαποφασισμένα αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπάμε κατακτήσεις αλλά και να ανοίγουμε  μια ελπιδοφόρα προοπτική!

  Για τους εργαζόμενους είναι αδιάφορο το “χρώμα” και η σύνθεση της όποιας κυβέρνησης προκύψει, αν αυτή θα είναι αυτοδύναμη ή συμμαχική. Η πολιτική της είναι δεδομένη και εχθρική για το λαό. Γι' αυτό δεν ανησυχούν η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες για την «απόχρωση» της επόμενης κυβέρνησης. Γνωρίζουν καλά ότι είτε με κορμό τη ΝΔ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, με αυτούς ή τους άλλους δοκιμασμένους συνεργάτες τους (ΠΑΣΟΚ, Βαρουφάκης, Βελόπουλος) θα είναι στο πλευρό τους.

  Ας σκεφτούμε εμείς ποίον θα έχουμε στο δικό μας πλευρό!

  Όταν θα κλιμακώνεται η επιδρομή  των «κορακιών» στις υπερχρεωμένες κατοικίες αξιοποιώντας τους νόμους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

  Όταν στο όνομα των πλεονασμάτων προχωρήσει η νέα φοροεπιδρομή κι οι νέες “πράσινες” ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας και του νερού.

  Όταν ο εργαζόμενος θα φορτώνεται ένα βουνό  νέα «πράσινα» χαράτσια για να μεταβιβάσει ένα σπίτι στα του σύμφωνα με τα όσα ψήφισαν στην ευρωβουλή, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση.

  Όταν θα αντιμετωπίζει καθημερινά την εργοδοτική ασυδοσία και , την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό.

  Όταν η χώρα μας γίνεται θύτης και ο λαός μας υποψήφιο θύμα από την βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τη μεριά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Ουκρανία.

  Όσο πιο αδύναμα βγούνε από τις κάλπες τα κόμματα που κυβέρνησαν και είναι συνυπεύθυνα για τα βάσανα του λαού, όπως η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ τόσο αδυνατίζουμε την αντιλαϊκή επίθεση

  Οι κυβερνήσεις τους μοιάζουν σαν σταγόνες νερού. Και αυτό δεν το λένε οι κομμουνιστές, το ομολογούν οι ίδιοι. Το λένε ευθαρσώς η κ. Μπακογιάννη, η κ. Τσαπανίδου, ο κ. Αποστολάκης, ο κ. Βενιζέλος, οι “οίκοι αξιολόγησης”, ο κ. Στουρνάρας.  Το ομολογούν τα καμώματά τους στην Πάτρα, στο Περιστέρι, στην Καισαριανή, αλλά και στο Δήμο μας. Το δείχνουν οι ψηφοφορίες στη Βουλή όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε το 50% των αντιλαϊκών νόμων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 70% και από κοινού καταψήφιζαν τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση του λαού. Το είδαμε στο κοινό τους χειροκρότημα των φασιστών του Αζόφ στη Βουλή. Το θαυμάσαμε στην ιδιότυπη συγκυβέρνηση του καλοκαιριού του 2015, οπότε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μην έχοντας  πλειοψηφία στη βουλή ψήφιζε αντιλαϊκούς νόμους χάρη στις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, και του “Ποταμιού”.  

  Να απορρίψουμε εφεδρείες του συστήματος, κόμματα μιας χρήσης που μόλις κάνουν τη δουλειά τους εξαφανίζονται όπως έγινε με  ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, Δημοκρατική Συμμαχία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ένωση Κεντρώων, ΛΑ.Ο.Σ., Ποτάμι. Τη θέση τους έχουν πάρει σήμερα το ΜέΡΑ25, του  κ. Βαρουφάκη  πρώην υπουργού της μνημονιακής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,  ο οποίος έλεγε ότι είναι καλό το 70% του 1ου & 2ου μνημονίου και προετοίμασε το 3ο και το κόμμα του ακροδεξιού Βελόπουλου, ο οποίος όταν δεν πούλαγε “χειρόγραφα του Ιησού” και “αλοιφές για τον κορονοϊό” στήριζε τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ως βουλευτής του Καρατζαφέρη  και ως στέλεχος της ΝΔ. 

  Όλοι οι παραπάνω δεσμεύονται από τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, πιστεύουν στο “δίκιο” του κέρδους.  Στηρίζουν το “ταμείο ανάκαμψης” της ΕΕ που αποτελεί δανειακή σύμβαση με – δηλαδή μνημόνιο, αγωνιούν για την “επενδυτική βαθμίδα” στο βωμό της οποίας κλιμακώνονται οι πλειστηριασμοί της λαϊκής κατοικίας, είναι με τα μπούνια υπέρ του ΝΑΤΟ.  Για αυτό και τα βρίσκουν στη Βουλή και την Ευρωβουλή, θα τα βρουν και σε κυβερνητικό επίπεδο. 

  Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι σίγουρο πως δεν θα μεταλλαχθεί την επαύριο των εκλογών, δεν θα αξιοποιηθεί σε  αντιλαϊκά σενάρια συνεργασίας, μόνο οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν είναι “μεταγράψιμοι”.

  Η ψήφος στο ΚΚΕ θα δυναμώσει την αισιοδοξία, τον αγώνα για αλλαγή πορείας, για την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας με τον λαό πρωταγωνιστή, ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

  Σε μια τέτοια εξουσία, που θα έχει σκοπό και στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, το ΚΚΕ θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακυβέρνηση. 

  Απορρίπτουμε τα ψευτοδιλήμματα. Αξιοποιούμε την πλούσια πείρα που έχουμε. Προχωράμε ΌΛΟΙ ΜΑΣ και ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.  Με ισχυρό ΚΚΕ παντού και κάθε φορά.  

  Υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ στο Βόρειο Τομέα Αθηνών

  Υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

  Η ομάδα του Καφενείου
  Η ομάδα του Καφενείου
  Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα