Η παρουσίαση για την υπογειοποίηση και την κυκλοφοριακή μελέτη για την Νέα Φιλαδέλφεια

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ 30/10 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας η παρουσίαση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και της Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστικής ΑΕ σχετικά με το θέμα της υπογειοποίησης και της νέας κυκλοφοριακής μελέτης για τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία της αστυνομίας καθώς μεγάλο ήταν το πλήθος κόσμου που είχε μαζευτεί στο Πνευματικό Κέντρο. Αρκετοί από τους δημοτικούς συμβούλους έδωσαν το παρόν στην παρουσίαση αλλά μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Δημάρχου, των αντιδημάρχων και των δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Αρχής.

Στην παρουσίαση παρευρέθησαν – εκτός του κ. Δημήτρη Ανδριόπουλου, project manager του έργου και του κ. Κωνσταντίνου Ζέκου, συγκοινωνιολόγου – οι κύριοι Αλέξης Αλεξίου, Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και Νίκος Στράτος, Γενικός Διευθυντής της Δικέφαλος ΑΕ.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο κ. , ο οποίος τόνισε ότι: “Το έργο αυτό θα είναι το μεγαλύτερο έργο ανάπτυξης και ανάπλασης της πόλης και έχει σκοπό να αλλάξεις τη πόλη προς το καλύτερο. Η είναι πλέον τετελεσμένο γεγονός, όπως και ολόκληρο το έργο. Αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε στο Δήμαρχο για μία γόνιμη συζήτηση, με σκοπό να παρθούν συλλογικές αποφάσεις και να υπάρξει ένας συντονισμός με το Δήμο. Αυτό που πρέπει να κάνει η Δημοτική Αρχή είναι να αποδεχτεί την πρόταση του κύριου Ζέκου και να αντιληφθεί τα οφέλη που θα έχει ο Δήμος από αυτό το έργο”.
Σαν παράδειγμα για την επίδραση νέων γηπέδων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ο κ. ανέφερε το Μπιλμπάο της Ισπανίας και το Στάδιο Σαν Μαμές, όπου υπήρχαν ίδιες φασαρίες όπως και στην Νέα Φιλαδέλφεια αλλά μετά και την κατασκευή του γηπέδου άλλαξε οικονομικά η ευρύτερη περιοχή και από μια πολύ μικρή πόλη έγινε μία πόλη μοντέλο.
Κλείνοντας την ομιλία του είπε χαρακτηριστικά ότι: “Πρέπει να γίνεται μία ομάδα και να πάμε όλοι μαζί στο Δήμο ώστε να ζητήσουμε να γίνει το καλύτερο για την πόλη. Το γήπεδο θα γίνει”!

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Ζέκος, ο οποίος το πρώτο που ανέφερε είναι πως πρέπει η πόλη να έχει μία προσωπική άποψη για το τι πραγματικά θα συμβεί και αυτό ήρθε να εξηγήσει ο ίδιος.

Κωνσταντίνος Ζέκος

Τόνισε πως σημασία μεγάλη τα δώσουν στην κυκλοφορία των πεζών και των ποδηλάτων. Φυσικά, θα δοθεί βάρος και στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων απλά στην πρώτη γραμμή είναι οι πεζοί και τα ποδήλατα. Στη συνέχεια είπε πως όταν ξεκινήσει πλέον και η κατασκευή του γηπέδου θα υπάρχει και μία επιτάχυνση ως προς τη κατασκευή της γραμμής τέσσερα του μετρό εφόσον θα εξυπηρετεί και το γήπεδο, αυτό μαζί τις κυκλοφορικές ρυθμίσεις και τις αλλαγές θα έχει τεράστια σημασία για την πόλη καθώς θα υπάρχει μεγάλη προσβασιμότητα στην περιοχή και σύστημα σύζευξης με τις γειτονικές περιοχές. Ο σκοπός των αλλαγών αυτών είναι να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Επίσης 750 m²,τα οποία χρησιμοποιούσε το παλιό γήπεδο δίνονται τώρα για δημόσια χρήση ώστε να βελτιωθεί η κίνηση στην Πατριάρχου και στην Φωκών αλλά και να εξαλειφθεί η επικινδυνότητα του δρόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Ζέκο, ο Δήμος επέλεξε μία άλλη λύση λόγω των χρημάτων, προτίμησε την φτηνότερη λύση και στο σημείο αυτό τόνισε πως οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν τις δυνατότητες που έχει η πόλη και να τις αξιοποιήσουν για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, τις αλλαγές και την που θα γίνουν θα υπάρχει αποφόρτιση της Δεκελείας ενώ στο ζήτημα της σηματοδότησης (φανάρια) στους κυκλικούς κόμβους είπε χαρακτηριστικά πως ουδέποτε διαφώνησαν με την πρόταση του Δήμου για τοποθέτησή τους. Τόνισε δε, ότι μετά τις αλλαγές με ή χωρίς φανάρια η εξυπηρέτηση των πεζών και των αυτοκινήτων θα είναι “θαυμάσια”.

Στη συνέχεια το λόγο ξαναπήρε ο κ. Ανδριόπουλος, οποίος είπε ότι είναι μία πάρα πολύ σοβαρή μελέτη και ότι μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση με τον Δήμο ενώ και σε ερώτηση που έγινε σχετικά με το ρέμα Γιαμπουρλά ο κ. Ζέκος απάντησε πως υπάρχει έντονη αντίθεση στο να καλύπτονται τα ρέματα και αυτό που οι ίδιοι προτείνουν είναι να μπουν μικρές γέφυρες, ώστε να περνάνε οι πεζοί απέναντι.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.