Πρόσθετες επενδύσεις της Cosco 500 εκατομμυρίων € στον Πειραιά

0
67

Γράφει ο

Τις πρόσθετες επενδύσεις 500 εκατομμυρίων € στο Λιμάνι του Πειραιά ανήγγειλε στον Αλέξη Τσίπρα ο Πρόεδρος της Χου Λιρόνγκ, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κίνα, ζητώντας παράλληλα να μην συνεχιστούν τόσες και να μην υπάρξουν νέες απεργίες.

Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «οι απεργίες είναι ένα φαινόμενο, μια φυσική εξέλιξη όταν οι εργαζόμενοι δεν είναι ευχαριστημένοι», δηλώνοντας ότι «μαζί θα αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα και όλες τις δυσκολίες».

Η Cosco ανέκτησε το Λιμάνι του Πειραιά υπό τον όρο να επενδύσει σε αυτό 350 εκατομμύρια €, καθότι τα 500 εκατομμύρια που ανακοίνωσε χθες ανέρχονται σε νέο υψηλό στόχο.

Οι πρόσθετες επενδύσεις της Cosco θα αφοσιωθούν κυρίως στον τομέα της κρουαζιέρας, ώστε το λιμάνι να μπορεί να υποδεχτεί το μεγαλύτερο κρουαζερόπλοιο χωρητικότητας 4.000 επιβατών, στον τομέα επίσης της αναβάθμισης της εμπορευματικής χωρητικότητας ώστε να χωρούν στο λιμάνι 7 εκατομμύρια εμπορικά δοχεία, με δυνατότητα μελλοντικής αύξησης του αριθμού αυτού σε 10 εκατομμύρια, όπως και στην δημιουργία συνολικά 20.000 θέσεων στάθμευσης με την προσθήκη μεταλλικών κατασκευών.

Η επέκταση των τουριστικών δυνατοτήτων του λιμένα θα απορροφήσει 200 εκατομμύρια € εκ του συνόλου, με τελικό στόχο να φτάσουν στην Ελλάδα οι τουρίστες κρουαζιέρας τα 3 εκατομμύρια.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Cosco θα συμμορφωθεί πλήρως με την ελληνική νομοθεσία, ώστε οι εργαζόμενοι να παραμείνουν ικανοποιημένοι από την μετάβαση της ιδιοκτησίας, δίνοντας έμφαση και στο θέμα της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των σιδηροδρόμων ως κρίσιμο παράγοντα διέλευσης εμπορικών προϊόντων προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.