
Γράφει ο Κώστας Κητής
Μουσουλμανικό προσκύνημα θα τελεστεί από Δευτέρα 6 Ιουνίου και για έναν μήνα μέχρι το μουσουλμανικό Μπαϊράμι, στον ναό της Αγίας Σοφίας που μέχρι τώρα λειτουργούσε ως μουσείο. Κατά το μουσουλμανικό προσκύνημα θα αναγνωσθεί το Κοράνιο για τον μήνα του Ραζμαζανιού που διαρκεί μέχρι τότε.
Η απόφαση αυτή προέρχεται από την Τουρκική κυβέρνηση μετά από 85 χρόνια λειτουργίας του ναού ως μουσείο, και μετά από σωρεία διαδηλώσεων και παρόμοιων κινητοποιήσεων των Τούρκων.
Παρόμοιο προκλητικό προς την χώρα μας αίτημα είχε υποβληθεί πέρσι για πρώτη φορά, από Τούρκους, αλλά απορρίφθηκε λόγω σφοδρών αντιδράσεων.
Ψήφισμα να λειτουργήσει η Αγία Σοφία ξανά ως χριστιανικός ναός μπορείτε να υπογράψετε στην σελίδα του Avaaz