Συνέντευξη τύπου για το γήπεδο της ΑΕΚ – Τι απαντά η ΠΑΕ ΑΕΚ

0
158

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη του δημάρχου νέας Φιλαδέλφειας, κύριου Άρη Βασιλόπουλου.

Στην ομιλία του ξεκαθάρισε ότι αυτή η συνέντευξη τύπου γίνεται για να δοθούν απαντήσεις, καθώς υπάρχει μια προπαγάνδα προς το πρόσωπο του, την οποία χαρακτήρισε ως πολιτική δολοφονία.

Σύμφωνα με τα όσα είπε φυσικά και θέλει να γίνει το γήπεδο και στον ίδιο χώρο αλλά όχι να γίνει καταπάτηση περισσότερης δασικής περιοχής.

Είπε χαρακτηριστικά ότι είναι στο χέρι της κυβέρνησης να λύσει όλα τα προβλήματα και όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις αυτό που τόνισε είναι ότι ο Δήμος πρέπει να εφαρμόζει το νόμο και μόλις έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες. Αυτό που ζητάει ο δήμος και συζητά είναι πάντα για το καλό της πόλης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κύριος Γεώργιος Πανός, ο οποίος μίλησε για την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε καθώς και όλες τις επιθέσεις που έχει δεχτεί το από το 2013 μέχρι και σήμερα. “Δεν είμαστε εμείς που δεχόμαστε επίθεση αλλά η ίδια η δημοκρατία. Η πόλη βρίσκεται σε διαρκή πολιορκία, ο υπουργός δημόσιας τάξης και η κυβέρνηση πρέπει να επιβάλλει την τάξη. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις” είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κύριος Ιωάννης , οποίος έκανε μια ιστορική αναδρομή στο γήπεδο, μίλησε για το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και στη συνέχεια εξέφρασε τα προβλήματα που υπάρχουν στο σχέδιο της Δικέφαλος ΑΕ αλλά και ποια είναι τα προαπαιτούμενα που ζητάει ο Δήμος.

Τα προβλήματα που προκύπτουν στο σχέδιο της Δικέφαλος ΑΕ είναι:

 • Το γήπεδο είναι στριμωγμένο ανάμεσα στο άλσος και στον προσφυγικό οικισμό
 • Είναι ασύμβατο με την φυσιογνωμία και την κλίμακα του χώρου.
 • Ο χώρος περιβάλλεται από στενούς δρόμους και πεζόδρομους.
 • Δεν υπάρχει μετρό σε κοντινή απόσταση.
 • Δεν υπάρχουν και δεν προβλέπονται χώροι στάθμευσης.
 • Δεν υπάρχει χώρος για τις περιμετρικές  ζώνες ελέγχου και κυκλοφορίας των θεατών σε περίπτωση αιφνίδιου συμβάντος.
 • Η άμεση επαφή του γηπέδου με το Άλσος δημιουργεί κίνδυνο για την ασφάλεια τόσο των θεατών του γηπέδου όσο και του οικισμού.

Μεγάλη συζήτηση έγινε για το θέμα της υπογειοποίησης των δημόσιων δρόμων και για τις υψομετρικές μελέτες καθώς υποβλήθηκαν νέες υψομετρικές μελέτες που δείχνουν διαφορετικά υψόμετρα δρόμων από τα σημερινά λόγω της προβλεπόμενης υπογειοποίησης των δρόμων που σχεδιάζει η Δικέφαλος ΑΕ.

Τα προαπαιτούμενα που ζητάει ο Δήμος είναι:

 • Κατασκευή χώρου στάθμευσης.
 • Μετεγκατάσταση του ΣΜΑ, του αμαξοστασίου και των υπηρεσιών καθαριότητας.
 • Κατάργηση του επιζήμιου έργου της υπογειοποίησης.
 • Υλοποίηση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα της γραμμής 4 του μετρό.
 • Κατάργηση της πρόβλεψης οτι μπορεί να παραχωρηθεί ως και το 5% της επιφάνειας του Άλσους για αθλητικές εγκαταστάσεις του άρθρου 43 του ν. 4277/2014
 • Κατάργηση των αναφορών στα άρθρα 14, παρ. 4 και 19, παρ. 8 καθώς και στο παράρτημα VII.
 • Παραχώρηση της κυριότητας ολόκληρου το Άλσους στο Δήμο.
 • Μείωση του ύψους του γηπέδου και τροποποίηση των όψεων.
 • Ανάπλαση χώρου πρασίνου.
 • Στέγαση τμημάτων της ερασιτεχνικής ΑΕΚ στο υπό ανέγερση γήπεδο.
 • Μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.
 • Μέτρα για την πυροπροστασία του Άλσους και της περιοχής.

Στη συνέχεια σε ερώτηση που δέχτηκε ο κύριος δήμαρχος για το αν έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του, απάντησε πως φυσικά έχει δεχθεί και μάλιστα πάρα πολλές ενώ ο κύριος Καλαμπόκης σε ερώτηση εάν η περιφέρεια ευθύνεται για την μη υλοποίηση του έργου ή ο Δήμος, τόνισε δεν μπορεί να ξέρει ποιος φταίει αλλά ξέρει ότι ο Δήμος είχε κάνει ότι μπορεί από μεριάς του για την υλοποίηση του έργου.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο παλαιός αρχηγός της εξέδρας της ΑΕΚ, όπου τόνισε ότι φεύγει από τη σημερινή συνέντευξη τύπου δυσαρεστημένος καθώς θεωρεί ότι το γήπεδο δεν πρόκειται γίνει. Η πρόταση του ήταν να βρεθούν όλοι μαζί, να συζητήσουν ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή.

Τέλος, ο κύριος Σεραφείδης – παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ – στα λίγα λόγια που είπε προς τον δήμαρχο τόνισε τα εξής: “Θεωρώ ότι δεν δείξατε ότι ενδιαφέρεστε να γίνει το γήπεδο. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μπείτε μπροστά σε όλες τις εξελίξεις”.

Παρακολουθήστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=datftvx4is4]

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

Δεν μας έκανε σοφότερους με τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος. Επανέλαβε για μία ακόμα φορά τις πάγιες θέσεις του για το γήπεδο, το πώς θα ήθελε να γίνει ή, για να μην κοροϊδευόμαστε, το γιατί επιθυμεί να μην γίνει!

Σεβαστές οι θέσεις του και το πολιτικό του μανιφέστο. Με τη μόνη διαφορά ότι όλα αυτά έχουν κριθεί με νόμο του ελληνικού Κράτους. Πώς γίνεται λοιπόν εν έτει 2017 ένας Δήμαρχος να αμφισβητεί τον ψηφισμένο νόμο από την Βουλή των Ελλήνων, που προβλέπει όλες τις διαδικασίες για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ και μάλιστα έχει πλέον, κατόπιν της δικής του προσφυγής, και τη σφραγίδα της Ολομέλειας του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας, που είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας;

Για να γίνουμε συγκεκριμένοι σε όσα ανακριβή –για ακόμα μία φορά- επανέλαβε ο Δήμαρχος, τονίζουμε τα εξής:

-Η παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης στην ΑΕΚ έγινε από τη Βουλή των Ελλήνων κατά πλειοψηφία.

-Προσβλήθηκε στο ΣτΕ από το Δήμο με άμεση συνέπεια να καθυστερήσει τις διαδικασίες για δέκα μήνες και το ΣτΕ δικαίωσε την ΑΕΚ, κρίνοντας τον νόμο συνταγματικό και την παραχώρηση της επιπλέον έκτασης, νόμιμη. Τι θέλει να μας πει ο Δήμαρχος; Ότι θέτει εαυτόν υπεράνω του ελληνικού κοινοβουλίου και του ΣτΕ;

-Οι θέσεις στάθμευσης του γηπέδου ρυθμίστηκαν βάσει νόμου και κρίθηκαν σωστές και από το ΣτΕ, όταν συζητήθηκε εκεί ο νόμος.

-Ο Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας πρωτοτυπεί παγκοσμίως, όταν θέλει το γήπεδο να έχει 3000 θέσεις στάθμευσης.  Σε όλες τις πόλεις που γίνονται νέα γήπεδα ποδοσφαίρου, απαγορεύονται οι θέσεις στάθμευσης προκειμένου να χρησιμοποιούνται τα μέσα σταθερής τροχιάς.  Θα καταστρέψει την πόλη του! Θυμίζουμε πως το παλαιό γήπεδο δεν είχε καμία θέση στάθμευσης και τώρα υλοποιούνται συνολικά 360.

– Στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και στη διαβούλευση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ο Δήμος είχε την χειρότερη συμπεριφορά από όλους τους φορείς.  Όχι μόνο δεν διατύπωσε τις απόψεις του εντός του ορίου των εξήντα ημερών, αλλά ζήτησε και παρατάσεις που καθυστέρησαν την έγκριση της ΜΠΕ για να πει, όπως πάντα τα τρία τελευταία χρόνια, μία από τα ίδια.

-Τελικά και ο απαιτούμενος διάλογος με την κατάθεση απόψεων από όλους τους φορείς έγινε και η διαδικασία ολοκληρώθηκε σύμφωνα με την κείμενη διαδικασία και η ΜΠΕ υπεγράφη από τον Υπουργό κ. Πάνο Σκουρλέτη και εγκρίθηκε με ό,τι προβλέπει ο νόμος. Δεν πρέπει λοιπόν να συμμορφωθεί ο Δήμος; Τι μας είπε σήμερα ο Δήμαρχος; Θέλει εκ νέου διάλογο; Για πόσα χρόνια νομίζει ότι μπορούμε να συζητάμε για ένα τόσο μεγάλο έργο; Για πόσα ακόμα χρόνια επιθυμεί να μείνει η ΑΕΚ χωρίς γήπεδο;

Κατά τα λοιπά:
-Η διαχείριση του Άλσους, η μεταφορά των σκουπιδιών και άλλα συναφή ζητήματα, που έθιξε ο Δήμαρχος, δεν αφορούν την ΑΕΚ, ούτε την κατασκευή του γηπέδου, αλλά είναι υποθέσεις του Δήμου με την Πολιτεία και την Περιφέρεια. Όπως δεν μας αφορά ο νέος πολιτικός του επαναπροσδιορισμός και οι κομματικές του διαδρομές. Εχει το δικαίωμα να χτίσει, όπως εκείνος θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό του, την πολιτική του καριέρα.

-Το τι θα κάνει η οικογένεια της ΑΕΚ με τα ερασιτεχνικά της τμήματα είναι εσωτερική συζήτηση του σωματείου και δεν αφορά το Δήμο.  Ας κοιτάξει καλύτερα τα του οίκου του. Την αγάπη του για την ΑΕΚ μας την… επαναβεβαίωσε σήμερα! Εφτασε στο σημείο να πει ότι χωρίς το γήπεδο, το σημείο κατατεθέν μίας ολόκληρης πόλης από το 1930, ο Δήμος έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης!

-Ο κ. Δήμαρχος θα πρέπει να αποφασίσει, όταν συκοφαντεί συστηματικά τους φιλάθλους μας: Είναι εκείνοι που κατά τα λεγόμενά του απέδειξαν το 2014 στις δημοτικές εκλογές ότι δεν είναι πρόβατα για να υπακούν σε συγκεκριμένες γραμμές και τους αποθέωσε σήμερα για αυτό ή τελικά αποτελούν, σύμφωνα με τον ίδιο, «οργανωμένο στρατό τραμπούκων» τρία χρόνια αργότερα;

Και καταλήγουμε:

-Ως προς το ύψος του γηπέδου, η Δικέφαλος ΑΕ στη διαδικασία έγκρισης της αρχιτεκτονικής μελέτης από το ΚΕΣΑ, μείωσε το ύψος των κτιρίων και του στεγάστρου κατά περίπου δύο μέτρα και συμμορφώθηκε με ό,τι της ζητήθηκε σαν ένδειξη καλής θέλησης. Ικανοποιήσαμε άμεσα και το αίτημα του Δήμου χωρίς να έχουμε υποχρέωση. Τι άλλο θέλουν λοιπόν; Τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να μείνουν ευχαριστημένοι;

-Όσον αφορά την έγκριση των υψομέτρων της περιοχής, θα πρέπει να ντρέπεται ο Δήμος και οι υπηρεσίες του, που έχουν αναγάγει μία τυπική διαδικασία στο τελευταίο θύλακα αντίστασης κατά του γηπέδου. Οι Δήμοι ανά τη χώρα εκδίδουν δεκάδες τέτοιου είδους εγκρίσεις μέσα σε μόνο λίγες μέρες. Θα έπρεπε να διευκολύνουν το έργο και όχι να το εμποδίζουν.

Ο φάκελος αδείας για το γήπεδο της ΑΕΚ είναι έτοιμος από τις 15.01.2017! Η άδεια δεν μπορεί να εκδοθεί, επειδή ο Δήμος δεν εγκρίνει ένα τυπικό χαρτί. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια!
Kαι κάτι τελευταίο. Η ΑΕΚ θα εμείνει στην ήπια γραμμή που έχει ακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να προκαλεί και χωρίς να υβρίζει. Είναι μόνιμη η έκκληση στους φιλάθλους μας να παραμείνουν ψύχραιμοι, όπως έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια, απέναντι στις προκλήσεις αλλά και στις συνεχείς προσβολές από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Η ΑΕΚ, κύριε Δήμαρχε, επ’ ουδενί δεν επιθυμεί την τρομοκρατία στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Το μόνο που επιθυμεί στο κέντρο της πόλης μας είναι το γήπεδό μας, που θα αποτελεί διαχρονικά το σύμβολο της περιοχής και των προσφυγικών γενιών που την δημιούργησαν, την τίμησαν και την έκαναν γνωστή σε ολόκληρη τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.