Αρχική ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ Σκλαβενίτης: Ένα βήμα πιο κοντά για υπεραγορά στην πρώην Renault

Σκλαβενίτης: Ένα βήμα πιο κοντά για υπεραγορά στην πρώην Renault

Ο πλειστηριασμός για το ακίνητο της Νέας Φιλαδέλφειας έγινε τον Σεπτέμβριο με τιμή πρώτης προσφοράς στα 4,05 εκατ. ευρώ, με την Σκλαβενίτης τελικά να το αποκτά αντί τιμήματος 11,2 εκατ.

Σκλαβενίτης: Ένα βήμα πιο κοντά για υπεραγορά στην πρώην Renault

Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, κατόπιν συνεδρίασης υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, η αρχιτεκτονική μελέτη για «αλλαγή χρήσης υφιστάμενου κτιρίου έκθεσης αυτοκινήτων με αποθήκες και χώρους στάθμευσης, σε κτίριο υπεραγοράς με παιδότοπο και εστιατόριο» σε ακίνητο της «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ειδικότερα, αφορά στην αλλαγή χρήσης με νέες διαρρυθμίσεις σε υφιστάμενο κτίριο επί των οδών Σκρα, Θεσσαλονίκης και Λαχανά, στη Νέα Φιλαδέλφεια (πρώην Renault). Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 7.358,74 τ.μ.

Τι αλλαγές θα γίνουν

Προβλέπεται η αλλαγή σε χρήση υπεραγοράς στο ισόγειο και Α΄ όροφο, γραφεία στον ημιώροφο, μηχανολογικούς χώρους και αποθήκη στο υφιστάμενο υπόγειο. Ακόμη, προστίθεται υπόγειος χώρος στάθμευσης και βοηθητικοί χώροι επάνω από τμήμα του υφιστάμενου υπογείου. Οι χώροι στάθμευσης προβλέπονται στο δώμα, στα υπόγεια και στον περιβάλλοντα χώρο. Για την πρόσβαση στο δώμα και το υπόγειο, προβλέπονται νέες ράμπες κυκλοφορίας οχημάτων πελατών.

Τέλος, στο δώμα του κτιρίου κατασκευάζεται σκίαστρο, σε τμήμα των θέσεων στάθμευσης. Στην οροφή της κατασκευής τοποθετούνται φωτοβολταϊκές συστοιχίες και σε καθορισμένα σημεία του δώματος προβλέπεται φύτευση με χαμηλούς θάμνους και αρωματικά φυτά.

Από τον Μανιατόπουλο στον Σκλαβενίτη αντί 11,2 εκατ. ευρώ

Θυμίζουμε ότι ο πλειστηριασμός για το ακίνητο της Νέας Φιλαδέλφειας (το οποίο παλαιότερα ανήκε στην Εμποροβιοχανική, του Αλέξανδρου Μανιατόπουλου) έγινε τον Σεπτέμβριο του 2021 με επισπεύδουσα την Cepal Hellas και τιμή πρώτης προσφοράς στα 4,05 εκατ. ευρώ, με την Σκλαβενίτης τελικά να το αποκτά αντί τιμήματος 11,2 εκατ. ευρώ.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version